ANAF recomandă structurilor sale din teritoriu să aibă în vedere buna credință a contribuabililor în cazurile în care aceștia întârzie cu depunerea declarațiilor fiscale, inclusiv Declarația Unică (formularul 212) privind veniturile PFA, din chirii, dividende, drepturi de autor, crypto, având în vedere „sincopele de funcționare ale portalului ANAF”.

„Dată fiind informarea primită de către Agenția Națională de Administrare Fiscală din partea Centrului Național pentru Informații Financiare aflat în subordinea Ministerului Finanțelor, cu privire la sincopele de funcționare ale portalului ANAF și la imposibilitatea remedierii acestor sincope la timp pentru a sprijini contribuabilii în depunerea declarațiilor fiscale în termenul de 25 mai, conducerea Agenției recomandă structurilor sale executive din teritoriu ca, pentru situațiile de nerespectare a termenului de depunere, să-și manifeste rolul activ și să aibă în vedere prevederile din Codul de procedură fiscală referitoare la buna-credință a contribuabililor, potrivit Art. 7 coroborat cu Art. 12. Ne cerem scuze contribuabililor pentru situația întâmpinată, dar avem încredere că odată cu finalizarea procesului de digitalizare a administrației fiscale, nu vor mai avea loc astfel de sincope”, potrivit unui mesaj transmis de ANAF.

Și miercuri, 24 mai, cu o zi înainte de termenul de depunere a Declarației Unice (și a formularului 230), au fost întreruperi repetate ale serviciului fiscal online al României.

Unii contribuabili care au obligația depunerii Formularului 212 au reacționat pe Facebook la situație, iar Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a cerut amânarea termenelor de depunere a declarațiilor fiscale ca urmare a disfuncționalităților site-ului ANAF.  (sursa)

Articolul precedentAustrieci amendați cu 50.000 de lei după un raid în Bihor…
Articolul următorCum va fi vremea la final de săptămână