Un sistem defectuos, injust și greoi. Demn de cea mai supraevaluată administrație… – ne scrie un cititor BihorNews.ro, referitor la mult trâmbițatul program de renovare a clădirilor vechi din Oradea cu care Primăria se laudă și este lăudată, probabil pe bani, de ani de zile!

Practic, însă, întregul proces este o sulă în coasta proprietarilor, forțați să reabiliteze pe banii proprii, deși de imagine în urma renovărilor beneficiază tot orașul – ne mai scrie cititorul nostru.

Reabilitări de fațadă, în limita bugetului, o spoială – mai scrie orădeanul. Clădiri de peste 100 de ani care necesitau intervenții, de la acoperiș la instalații sanitare și electrice, structuri de rezistență, subsoluri.

Nu i-a interesat. A contat doar ceea ce se vede de afară. Dar iată adevărul. Iată ce se vede când ești înăuntru! Iată, Oradea! Privește în oglindă!

Vom scrie și noi curând despre povestea acestor reabilitări de la adevărații protagoniști, proprietarii. Pentru că sunt multe de spus despre intensele dezbateri pentru a ajunge la un acord comun, despre multe persoane neputincioase, ajunse la vârsta a treia, cu posibilități materiale reduse.

Orădenii merită să afle despre birocrația documentației, atitudinea rigidă, arogantă a Primăriei, care impune și soluții și constructori (!!), care de multe ori tărăgănează recepția lucrărilor sau plata cotei parte pentru imobilele deținute, dar care nu se supra-auto-impozitează niciodată pe sine (!), cum mai scrie cititorul nostru.

Articolul precedentFestivalul-concurs D’ALE PORCULUI a ajuns la a noua ediție
Articolul următorFlorian Sîrca: ”Așa arată străzile din Zona C, unde orădenii sunt impozitați abuziv de Primărie! Oferim sprijin legal gratuit celor afectați” (FOTO)