Cîțu susține că decizia de a exclude persoanele testate din categoria celor care nu sunt supuse restricțiilor dacă rata de infectare trece de 6 la mie a fost luată pe principiul că acestea se pot îmbolnăvi și ajunge la ATI.

„Deci rămâne trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces. Ni se spune de la specialişti că este mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc mai mare, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala şi atunci, pentru cei trecuţi prin boală sau sunt vaccinaţi riscurile sunt mai mici, chiar dacă se infectează din nou”, a declarat Cîțu, joi seară la TVR.

Fiind întrebat dacă în atare condiţii nu există garanţia testului, el a explicat: “Avem garanţia că nu a fost, dar se poate infecta, asta este problema, şi riscurile sunt mult mai mari pentru aceste persoane”.

“Şi atunci este o decizie care înseamnă un fel de managementul riscului, de a reduce riscul pentru aceste persoane să se îmbolnăvească şi apoi să aibă complicaţii”, a adăugat Cîţu.

CNSU a aprobat, printr-o nouă hotărâre, că doar persoanele care sunt vaccinate anti-COVID sau care fac dovada trecerii prin boală pot avea acces la activităţi economice neesenţiale, de genul celor desfăşurate de restaurante sau terase, sau cele care au loc în sălile de sport.

sursa: HotNews.ro

Articolul precedentMinisterul Muncii, dat în judecată pentru că nu a plătit măștile și dezinfectanții pentru persoanele vulnerabile, promise în mai 2020!
Articolul următorFrig și ploi în România, în perioada următoare. Prognoza meteo pentru luna octombrie