Patrick Andre De Hillerin: USR s-a cățărat pe valul emoției provocate de accidentul din Colectiv, din 2015, urlând „Corupția ucide!“. Iar corupția a continuat să ucidă, sistematic, cu metodă și program, zi de zi, în toată țara. USR, partidul pur, ieșit din spuma revoltei așa-zis populare, n-a reușit să salveze România, așa cum încă-și propune prin însuși numele înscris la tribunal și pe buletinele de vot. Dar câțiva membri, deloc puțini, au reușit să se salveze de foame.

Dacă verifici declarațiile de avere ale deputaților, senatorilor și consilierilor locali, generali și județeni ai USR, poți constata cu ușurință că mulți dintre ei nu aveau venituri înainte a accede în funcțiile publice. Sau nu aveau venituri declarabile.

Am scris despre câteva astfel de cazuri, am scris și despre cei care, deși se pretindeau tineri antreprenori de succes, câștigau salariul minim pe economie în fiecare lună, mascându-și salariile reale din IT sau consultanță prin SRL-urile pe care le dețineau. Nu aveau afaceri în adevăratul sens al cuvântului, nu aveau angajați, nu produceau nimic. Pur și simplu își optimizau câștigurile, încasându-și salariul pe firmă.

Dar printre useriștii muritori de foame la propriu îl găsim pe Alexandru Gâdiuță, viceprimarul sectorului 6. Unul dintre cei doi viceprimari, mai exact, singurul care este și membru USR. Era, până de curând, căci partidul, scrupulos, l-a exclus.

În 2015, cu un an înainte să se înscrie în Uniunea Salvați Bucureștiul și să devină consilier în CGMB, după alegerile locale din iunie 2016, Alexandru Gâdiuță câștigase, în total, 348 de lei. Da, timp de 12 luni omul acesta a trăit cu doar 348 de lei: 208 lei ajutor de șomaj și 140 de lei dobânzi bancare la un depozit pe care în 2016 nu-l mai avea.

Nici 2016 nu a fost un an foarte bun pentru tânărul Gâdiuță. În tot anul a câștigat și a trebuit să se întrețină cu doar 6.657 de lei, dintre care 1.268 de lei au fost ajutorul de șomaj primit în primele luni ale anului, până când a devenit consilier general. Or fi crescut prețurile în ultimii șapte ani, dar nici în 2016 nu puteai trăi cu doar 554,75 lei pe lună. Până și salariul minim era în România acelui an 785 de lei net până în mai, și a crescut la 925 de lei de la 1 mai. Domnul Gâdiuță, unul dintre miile de specialiști capabili, meniți a salva țărișoara, a intrat în administrația publică de pe poziția muritorului de foame, care câștiga, în medie, cu 323 de lei mai puțin decât salariul minim pe țară.

Anul trecut, deja, după patru ani consilier general în CGMB și încă doi ani și câteva luni ca viceprimar al sectorului 6, Alexandru Gâdiuță ajunsese să câștige aproape 14.000 de lei pe lună, de 25 de ori mai mult decât atunci când își începuse drumul în politică.

USR l-a exclus pe Alexandru Gâdiuță din partid la începutul lunii noiembrie. Pentru niște motive publice puerile. În realitate, însă, extrem de rapid, Alexandru Gâdiuță a ajuns, din dușman al corupției care ucide, un individ asupra căruia bănuielile de corupție curg valuri-valuri.

De când este viceprimar al sectorului 6 și are în subordine administrația școlilor, au început să curgă contractele cu dedicație pentru diverse firme. Una dintre ele îi aparține unui alt membru al USR, exclus și el din partid, alta îi aparține familiei unei foste consiliere prezidențiale, iar unul dintre cei care taie și spânzură printre achizițiile făcute de școlile din sectorul 6 este nașul de cununie al domnului Gâdiuță, Dumitru „Tony“ Enache, și el membru USR, venit prin transfer de la Partida Romilor Pro-Europa.

O fi ucigând corupția, cum zice sloganul, dar nu toți suntem eroi, să ne luăm de piept cu ea. Alexandru Gâdiuță, tânăr fiind, pare a se teme atât de tare de moarte, că din dușman i-a devenit corupției aliat. Bine, cei din USR nu pot spune asta în public, nu-și pot acuza omul atât de direct. Dacă se apucă și el să povestească despre finanțarea ilegală a campaniei electorale a USR din 2016? (catavencii.ro)

Articolul precedentANAF. Actualizarea plafoanelor de încasări și plăți în numerar
Articolul următorAr trebui să ne intereseze. Cum au votat eurodeputații români pe tema modificării tratatelor de funcționare a UE. Se pregătește mai multă putere pentru Bruxelles și mai puțină pentru state?