Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat la Antena 3 că, la jumătatea lunii octombrie, numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 20.000. De asemenea, ministrul a precizat că se ia în calcul și creșterea numărului de spitale exclusiv pentru pacienții COVID-19.

După ce, miercuri, ministrul interimar al Sănătății a anunțat că vor urma 3-4 săptămâni de foc pentru România din cauza numărului în creștere al infectărilor cu COVID-19, astăzi, Cseke Atilla a explicat la Antena 3 ce măsuri vor fi luate în acest sens.

”Înseamnă că prognoza epidemiologică pe care o avem în față s-ar putea să se adeverească. Cel puțin în ultimele zile, creșterea numărului de infectări arată că, la mijlocul lunii octombrie, numărul de infectări să atingă 20.000 de persoane. Astăzi am avut 12.000 și în mod clar putem să afirmăm că nu este vârful valului 4 unde suntem astăzi, ci vom crește, din păcate, în continuare.

Eu m-aș bucura foarte mult să pot să spun că, de mâine, această presiune pe sistemul medical va scădea, dar nu există niciun semn care să contrazică această prognoză de creștere continuă”, a spus Cseke Atilla.

Ministrul a precizat că, după jumătatea lunii octombrie, este posibil ca numărul cazurilor zilnice să înceapă să scadă. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.