Vasile Dîncu a demisionat, luni, din funcția de ministru al Apărării Naționale, invocând „imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a anunțat Vasile Dîncu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a publicat textul integral al demisiei:

„Domnului Prim Ministru al Guvernului României
Nicolae – Ionel Ciucă
DEMISIE
Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.
Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.
Vasile DÎNCU
București, 24 octombrie 2022” (sursa)

Articolul precedentVară la sfârșit de octombrie. Cum se explică cele 28 de grade din această perioadă și ce urmează
Articolul următorFlorian Sîrca: 𝐏𝐫𝐢𝐦ă𝐫𝐢𝐚 𝐎𝐫𝐚𝐝𝐞𝐚, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐯𝐨𝐜𝐞𝐚 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫 𝐁𝐢𝐫𝐭𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧, 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮ă 𝐬ă 𝐧𝐞𝐬𝐨𝐜𝐨𝐭𝐞𝐚𝐬𝐜ă 𝐥𝐞𝐠𝐞𝐚 ș𝐢 𝐬ă î𝐧𝐜𝐚𝐬𝐞𝐳𝐞 𝐭𝐚𝐱𝐞 𝐚𝐛𝐮𝐳𝐢𝐯𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫ă𝐝𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐀 ș𝐢 𝐁!