Covid lovește din nou! Numărul tot mai mare de infectări înregistrat la nivel mondial îi îngrijorează atât pe specialiștii în sănătate, cât și pe oamenii de rând. Organizația Mondială a Sănătății cere guvernelor țărilor lumii să reintroducă măsura referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție.

Specialiștii de la OMS sunt de părere că înmulțirea accelerată a cazurilor de COVID, la nivel mondial, va duce la un nou set de restricţii.

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că subvariantele Omicron continuă să genereze noi valuri de cazuri, spitalizări şi decese în întreaga lume. El a îndemnat guvernele din întreaga lume să implementeze măsuri precum folosirea măştii şi îmbunătăţirea ventilaţiei.

Numeroase guverne au renunţat aproape complet la restricţiile privind coronavirusul, în urma lansării cu succes a vaccinurilor. Totuşi, directorul general al organizaţiei a subliniat că pandemia „nu este nici pe departe încheiată”.

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească – punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, care sunt încorsetaţi. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendinţa de creştere a numărului de decese”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Sky News.

Articolul precedentTu crezi în România? Un grup de tineri cred că ai toate motivele
Articolul următorRecensământ 2022. Perioada de colectare a datelor ”faţă în față” de către recenzori se prelungeşte. S-au dat și primele amenzi