printreranduri.net: După ce useriștii au ieșit de la guvernare și PNL s-a aruncat în brațele PSD, deontologii de serviciu s-au reactivat și au reîncălzit o ciorbă mai veche, dar de succes: ei au început o nouă cruciadă împotriva plagiatorilor, hoții care nu fură bani ci idei. Din fericire pentru deontologi și demagogi, balta are pește din belșug! Mulți dintre cei aflați astăzi în funcții publice înalte și-au luat titlurile academice încălcând regulile și etica cercetării științifice.

Ultimul pe lista „plagiatorilor” demascați de presa liberă și progresistă este tocmai Ciucă al nost’, prim-ministru în Guvernul de coaliție al lui Iohannis, Iohannis care în 2014 ne spunea că oricine care plagiază – chiar și trei rânduri – trebuie să se retragă din funcția publică. Ori, Ciucă pare-se că a plagiat vreo 42 de pagini din 138… Și nu e singurul din actualul guvern care are emoții. „Cruciații” deontologi salvatoriști amenință că urmează la rând alți doi miniștri!

Pe de altă parte, chiar dacă are o teză de doctorat lipsită de valoare științifică și plagiată, premierul Nicolae Ciucă nu are de ce să își facă griji. Ultima persoană cu funcție în statul român care s-a aflat în situația asta nu doar că nu s-a retras ci, din contră, a fost promovată și pusă șefă la Parchet european anti-corupție, fiind „albită” de Iohannis și de deontologi (ditamai CNATDCU* a stabilit că sunt „probleme în 4% din teză” și că „retragerea titlului ar fi o sancțiune excesivă”). Stau să mă întreb, „dottore” Ciucă unde ar mai putea fi promovat (pentru a scăpa de el) că deja a atins pragul incompetenței sale? (printreranduri.net)

PS. O reacție ironică la „povestea” plagiatului lui Ciucă a avut și fostul premier Victor Ponta, găsit și el pe vremuri cu probleme de plagiat la teza de doctorat: „Domnul Ciucă să își vadă de problemele din energie, sănătate, educație, finanțe! Pentru scandalul cu plagiatul îmi dau eu demisia„.

*Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare

Articolul precedentFacturile emise eronat de către furnizorii de energie vor fi recalculate în 15 zile. Se interzice debranşarea clienţilor
Articolul următorBoris Johnson ridică majoritatea restricțiilor din Marea Britanie. Persoanele pozitive nu vor mai fi izolate din martie