Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat, miercuri seară, la afirmația lui Ilie Bolojan din ședința conducerii liberale, unde liderul din Bihor a spus că este „o eroare” decizia de a forma liste comune cu PSD pentru europarlamentare. „Este părerea dumnealui”, le-a spus Ciucă jurnaliștilor. El de asemenea a mai spus că nu-i este „teamă de nimic”, în eventualitatea unui eșec la alegerile europarlamentare.

„Este părerea dumnealui. A fost o discuție, o dezbatere în Biroul Politic Național și, ca atare, fiecare și-a spus cuvântul, la final s-a votat”, a declarat Nicolae Ciucă în Parlament, întrebat cum comentează ce a spus Ilie Bolojan în ședința conducerii PNL.

Surse participante la ședința PNL au declarat pentru Digi24.ro că Ilie Bolojan a fost printre cei câțiva lideri liberali care s-au pronunțat împotriva listelor comune cu PSD. „Este o eroare să facem liste comune la europarlamentare”, ar fi declarat acesta.

Întrebat dacă se teme ca, în eventualitatea unui eșec la europarlamentare, Ilie Bolojan și Emil să preia conducerea partidului, fostul premier a afirmat: „Nu-mi este teamă de nimic”.

Liderii PNL au discutat într-o ședință a conducerii despre comasarea europarlamentarelor cu localele și liste comune cu PSD înaintea anunțului pe care urmează să îl facă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. În ședință, liberalii, cu câteva excepții, s-au pronunțat în favoarea unei liste comune cu partenerii de Coaliție pentru Parlamentul European. Decizia de a merge în alianță cu PSD contravine unei alte decizii, luate la finalul anului trecut la Sinaia, când liberalii au decis să candideze în alegeri separat. (sursa)

Articolul precedentPNL a votat cu o majoritate largă comasarea alegerilor şi listele comune cu PSD la europarlamentare
Articolul următorReparaţie istorică. În tabelul lui Mendeleev, lângă paladiu va fi adăugat ţociu