Conducerea ASF este aşteptată luni în Parlament, la comisiile reunite de buget şi economică din Senat, pentru a da explicaţii cu privire la tarifele RCA şi la insolvenţa Euroins. 

Dezbaterea apare pe agenda comisiei economice din Senat, de la ora 12.00.

În şedinţa comună cu comisiei economică, industrii şi servicii şi a celei de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital se vor discuta aspecte relevante referitoare la tarifele de referinţă pentru poliţele RCA, publicate de ASF în data de 7 martie 2023, impactul asupra pieţei asigurărilor şi asupra  consumatorilor, situaţia controalelor şi măsurilor luate de ASF în raport cu reglementărilor legale în vigoare în piaţa asigurărilor, cu precădere acţiunile întreprinse în legătură cu societatea Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA şi situaţia plăţilor de indemnizaţii/despăgubiri efectuate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor ca urmare a falimentelor unor asigurători precum Astra S.A., Carpatica Asig S.A. şi City Insurance SA.

Potrivit anunţului, la şedinţă este invitată conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că va înainta, luni, Ministerului Finanţelor Publice o propunere privind stabilirea unor tarife pentru poliţele RCA la nivelul celor din luna martie a anului trecut, dar şi o altă propunere care vizează renunţarea la taxa de unu la sută aplicată companiilor de asigurări. (sursa)

De asemenea, într-o interpelare parlamentară adresată săptămâna trecută președintelui ASF Nicu Marcu, senatorul bihorean Florian Bodog i-a adresat următoarea întrebare:

Având în vedere ultimele evoluții de pe piața asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) care afectează grav milioane de cetățeni și aduce în pragul falimentului numeroase firme de transporturi din România, aș dori să vă întreb ce măsuri va lua Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru a proteja interesele asiguraților?

În mod concret mă interesează cum intenționați să plafonați prețul polițelor de asigurare și la ce nivel se va face aceasta? – a mai întrebat senatorul bihorean. (sursa)

Articolul precedentEchinocțiul de primăvară are loc astăzi. Când se va schimba ora
Articolul următorNoua regulă de circulație din sensul giratoriu. Poliția avertizează: „Vechea practică nu mai este valabilă!”