Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, într-o postare pe Facebook, că, în urma întâlnirii avute luni, 6 noiembrie, cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România, s-a ajuns la un acord astfel încât comisioanele bancare să nu crească nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice.

Punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale pentru combaterea evaziunii şi menţinerea comisioanelor bancare la nivelul actual au fost principalele teme discutate la întâlnirea de premierul Marcel Ciolacu şi reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai băncilor „au stabilit un mecanism permanent de consultare, la care să participe şi Banca Naţională a  României”.

Din partea Guvernului, la întâlnire au participat și vicepremierul Marian Neacşu, ministrul finanţelor, Marcel Boloş, și şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru Ghigiu.

„Comisioanele bancare nu vor creşte în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Acesta este acordul la care am ajuns astăzi cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România, dar şi cu cei ai BNR. Mă bucur că argumentele aduse au fost pe deplin înţelese şi le mulţumesc pentru deschiderea la dialog. Dialogul este calea prin care putem găsi cele mai bune soluţii atât pentru oameni, cât şi pentru economie”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte întreaga ştire: „Comisioanele nu vor creşte nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice”, anunță Marcel Ciolacu

Articolul precedentCresc alocațiile pentru copiii din România. Cu ce sumă se vor majora
Articolul următorS-a descoperit cu câți ani poți reduce îmbătrânirea dacă faci 8 lucruri simple, la îndemână