După căldura neobișnuită din weekend, iarna se întoarce. Vremea se schimbă radical, iar temperaturile vor fi mai mici și cu 15 grade Celsius. La munte sunt așteptate ninsori, iar în celelalte regiuni, precipitații mixte.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu a explicat într-o intervenție la România TV cum va fi vremea în această săptămână.

Vorbim de o răcire semnificativă de duminică, în special în partea de vest, acolo unde valorile de temperaturi vor fi considerabil, scăzute. Inclusiv în Capitală este posibil să avem pe parcursul zilei de luni precipitații care în orele serii să devină mixte. Răcirea este una semnificativă. Mai ales la munte, vom avea  precipitații sub formă de ninsoare, vântul va sufla tare, va viscoli și va va spulbera zăpada. Intensificări ale vântului care vor spori senzația de frig. Vitezele la rafală vor putea depăși 45-60 de km/h„, a declarat Elena Mateescu.

Luni, 12 decembrie, conform meteorologilor, vremea se va răci accentuat, devenind rece în regiunile intracarpatice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va avea înnorări și va ninge în zonele de munte, local și temporar în vestul, centrul și nordul țării, iar în regiunile sudice și sud-estice, mai ales spre seară și noaptea, pe alocuri se vor semnala precipitații, la început predominant sub formă de ploaie, apoi mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60-70 km/h, spulberând zăpada, iar trecător și pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 2 grade Celsius în Dealurile Crișanei și 10 grade Celsius pe litoral și în Deltă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între minus 9 și 1 grad Celsius. Izolat se va forma ceață. (sursa)

Articolul precedentBihorul, în top zece după numărul de refugiați ucraineni angajați
Articolul următorSondaj CURS: Iohannis e văzut ca principal vinovat pentru că nu am intrat în Schengen / Majoritatea cere măsuri împotriva intereselor economice ale Austriei