Problema lui Florin Vasile Cîțu nu este că a băut o bere și pe urmă s-a urcat la volan – scrie printreranduri.net. Problema lui Cîţu este că pentru fapta sa a făcut pușcărie pe baza unei sentințe judecătorești. Problema lui și mai mare este că timp de 20 de ani a ținut ascunsă informația. Cea mai mare problemă este însă că un asemenea individ a putut ajunge prim-ministru în România. E grav nu pentru el, ci pentru noi, cei care suntem în situația de a fi „guvernați” de un mincinos, condamnat penal.

Pentru că oricât ar încerca fanii lui Cîțu să explice trecutul, individul are o condamnare penală la activ (o condamnare pe care a uitat-o din poveștile sale fantastice despre experiența din America), o condamnare pe care a ascuns-o de ochii românilor! A ascuns-o și de familie! Tatăl lui Cîțu a spus pe un post TV că „Florin” nu i-a spus niciodată că a făcut pușcărie în SUA, în timpul studenției!

Florin Vasile Cîțu a fost condamnat de un judecător de statul Iowa și a stat 2 zile în pușcărie (plus amendă), deci poate fi numit pușcăriaș, folosind terminologia pe care a promovat-o însuși Cîțu pe când era în Opoziție. Dacă a stat în pușcărie, e logic că poate fi numit pușcăriaș. Nici nu mai interesează că a fost în America în urmă cu 20 de ani.

Și acolo la fel cum și în România, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe reprezintă o faptă penală.

Revenind la retorica promovată de actualii guvernanți de „dreapta”, urmașii lui Brătianu, peneliști, useriști, progresiști sau cum s-or mai fi numind ei, Florin Vasile Cîțu este un PENAL care ocupă astăzi o funcție publică.

În mod normal și legal (legea 90/2001), un condamnat penal nu ar putea face parte din Guvernul României. Contravine legii! În „România normală” însă, cea condusă de Iohannis* și Cîțu, această regulă și legea, în general, se aplică diferențiat, doar adversarilor politici, mai exact ciumaților de culoare roșie. Nici legea statului român și nici legea bunului simț nu se aplică liderilor de „dreapta” de la PNL și USR. Ei una spun în Opoziție și alta fac când ajung la guvernare. Asta e normalitatea pentru ei. Se cheamă ipocrizie și minciună. Iar de lozinca lor celebră – aia cu fără penali în funcții publice – s-a ales praful în momentul în care au primit acces la resursele puterii!

Nici nu știu ce e mai grav, faptul că pușcăriașul Cîțu a fost condamnat și a mințit, ascunzând acest lucru (minciuna prin omisiune e tot minciună) sau faptul că, în România, instituțiile statului operează cu o dublă măsură.

Fostul procuror-șef Laura Codruța Kovesi a plagiat în teza de doctorat, dar instituțiile statului au închis ochii, în vreme ce în alte cazuri de notorietate, titlurile de doctor au fost retrase imediat. Liderul „progresist”, Dan Barna are un dosar la DNA, vizând fraude și conflicte de interese cu fonduri UE, dar nimeni și nimic nu îl deranjează, e bine-mersi vicepremier, în vreme ce, pentru alți politicieni, primari sau parlamentari, s-au pus în mișcare adevărate telenovele ce au acționat deopotrivă în plan juridic și în cel al imaginii publice. Unele telenovele s-au sfârșit fie cu o condamnare, altele printr-un mare fiasco. Avem atâtea exemple, din păcate!

Despre Florin Vasile Cîțu se află că a fost condamnat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau consum de droguri și nicio instituție a statului român nu reacționează. Niciun haștagist nu iese în Piața Victoriei să protesteze! Nici măcar Iohannis nu și-a mai luat pe el geaca roșie. Nimeni nu face nimic!

Oare asta să fie România „normală”? România dublului standard, unde legea este pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă? Aceasta nu este domnia legii! Acesta nu este statul de drept, statul ăla de drept fără penali pe care Cîțu, Cioloș, Barna și alți haștagisti au ieșit să-l apere în fața „dictatorului” de Dragnea!

Din păcate, România „normală” a lui Iohannis și a lui Cîțu nu este România românilor normali, cei care mănâncă pâine în fiecare zi (nu cozonac precum urmașii Brătianilor), românii care nu beau când se urcă la volan și care nu ocupă funcții publice când sunt condamnați penal.

* Nu am uitat nici de retrocedările ilegale de case de la Sibiu în are a fost implicat Iohannis. Majoritatea proprietăților imobiliare deținute de familia Iohannis își are originea într-o retrocedare imobiliară întemeiată pe acte false. Să nu ne așteptăm, așadar, că Iohannis își va întrerupe concediul pentru a lămuri lucrurile. Să nu ne așteptăm că Iohanmis îi va cere pușcăriașului Cîțu demisia din funcția de premier fix, în condițiile în care nici el nu e departe de pușcărie, iar Cîțu este favoritul său pentru președinția PNL!

PS. Pe bună dreptate, mulți se întreabă câte alte schelete mai ascunde pușcăriașul Cîțu prin dulapul său. La fel de mulți se întreabă cum mai poate fi susținut un asemenea individ de un întreg partid și de o întreagă coaliție de „dreapta”?! (printreranduri.net)

Articolul precedentSă pierzi bani publici din prostie e una. Să pierzi bani publici cu bună știință, ar trebui să fie studiu de caz. La DNA!
Articolul următorClujeancă dezamăgită de Aqua Park Nymphaea Oradea. „170 de lei intrarea pentru doi adulți și un copil”