Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri seară, la Digi 24 că se va găsi o formulă prin care pensiile speciale să fie impozitate, pentru a se corecta ”excesele legii”.

”Nu poți, nu există niciunde în lume, să câștigi la pensie mai mult decât ai avut în activitate. Nu poți să fi magistrat o zi și să beneficiezi de pensie de serviciu.

Vom veni, vom face modificările necesare. E exclus să câștigi mai mult la pensie decât ai avut în activitate. Trebuie să găsim cum să impozităm aceste excese ale legii. Vom veni cu tot acest calup. Vom face un grup de lucru, integratorul e ministrul care răspunde, domnul Marius Budăi, iar într-o anumită perioadă de timp vom închide acest capitol, dar nu încercând să câștigăm voturi. Venim cu o lege constituțională, clară pe care o pot înțelege românii”, a transmis Ciolacu.

Liderul PSD spune că întregul sistem de pensii va fi raportat la venitul președintelui României.

”Bugetarul numărul 1 din România e președintele României. Noi nu ne-am mai raportat la nimic. Te raportezi de la el și de acolo vii cu grila. Vii cu un sistem de impozitare astfel încât să se închidă orice abuz, pe praguri. Dacă ai o pensie mai mare decât ai avut salariul poți veni cu un impozit pe acea diferență”, a mai spus social-democratul.

Marcel Ciolacu s-a plâns de faptul că nu a știut ce conține PNRR-ul și îl acuză pe fostul ministru USR Ghinea de toate problemele legate de aici.

”Uitați ce se întâmplă în Franța. Este în PNRR trecut un anumit jalon. Noi nu cunoaștem toate detaliile, presupun că ministrul Muncii va trebui să vină cu explicații. Am văzut că fostul ministru nu știe ce e trecut în PNRR, nu cred că trebuie să ajungem la astfel de discuții.

Trebuie să existe o corelare între vârsta de pensionare și speranța de viață. În anumite state din Europa avem o speranță de viață mai redusă, nu poți aplica în România reguli cum sunt aplicate în Franța. Sunt ferm convins că cu răbdare, așa cum am făcut și până acum, rezolvăm. Dacă nu vii cu anumite lucruri de bun simț, se ajunge și la crize sociale, pentru că oamenii se simt nedreptățiți. Prioritatea noastră e să creștem nivelul de trai, să creștem speranța de viață” a mai spus Ciolacu.

Egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei e trecută în PNRR, a precizat el.

”Avem foști miniștri care au plecat și sunt în arcul guvernamental care spun că eu am spus una și s-a trecut alta în PNRR. Sunt și reforme care nu au nicio treabă cu realitatea care trebuie renegociate cu Comisia Europeană. Parcă avem un teren minat, cu multe mine puse.

Domnul Ghinea e vinovat. Toate aceste lucruri trebuiau făcute cu dezbateri publice”, a mai spus Ciolacu. (sursa)

Articolul precedentPandemie, război, falimente bancare. Sunt întâmplătoare aceste şocuri?
Articolul următorMiza scandalului Aurescu – Rareș Bogdan. Dependența de Iohannis. PNL, pe locul trei. O parte din alegătorii peneliști au fugit la AUR!