Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, 4 martie, la Antena 3, că „garantează” că România va intra și cu frontierele terestre în Schengen până la finalul acestui an, apoi în 2025 vor fi eliminate vizele pentru SUA, iar în 2026 vom intra în OCDE, care este cea mai importantă organizaţie economică din lume.

„Eu vă garantez că până la sfârșitul anului acesta România va intra în Schengen terestru, fiindcă este și normal să intre. Anul viitor, România nu va mai avea vize cu America. Iar în anul 2026 România va intra în OCDE, cel mai important proiect de țară al României”, a spus Ciolacu.

„Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care le au de făcut decidenții din România în acest moment. Ca să realizăm aceste lucruri, trebuie să facem reformele din PNRR, care sunt suprapuse cu aderarea la OCDE. În momentul în care am intrat în OCDE, România este alături de toate statele dezvoltate din lume”, a adăugat premierul și președintele PSD.

Înființată în 1961, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică este o organizație internațională formată din guvernele a 38 de țări membre care colaborează în sprijinul creșterii economice și a stabilității sociale. OCDE își propune să îmbunătățească viața oamenilor și să stimuleze progresul economic. Însă, pentru intrarea în OCDE, este nevoie de vot în unanimitate. (sursa)

Articolul precedentComuna din Transilvania desemnată destinație turistică în anul 2024. Aici, soarele răsare în luna iulie de două ori
Articolul următorUn număr record de donatori de sânge au investit în titluri de stat, la prima ediție a programului Fidelis