China a dezvăluit planuri ambițioase pentru producția în masă a unor roboți umanoizi care „vor transforma lumea” până în 2025, potrivit Insider.

Într-un document publicat săptămâna trecută, Ministerul chinez al Industriei și Tehnologiei Informației a spus că roboții, care în următorii doi ani vor ajunge la un nivel foarte avansat și vor putea fi produși în cantități uriașe, vor avea un impact la fel de mare precum telefoanele inteligente.

Ministerul a mai transmis că se așteaptă ca roboții să intre în categoria altor produse care au avut un impact major asupra lumii precum calculatoarele, telefoanele inteligente și noile mașini electrice.

Documentul nu a oferit prea multe detalii, dar a prezentat planul guvernului chinez într-un mod foarte ambițios, potrivit Bloomberg.


Chiar și Tesla dezvoltă propriul său robot umanoid numit Optimus – sau Tesla Bot – după cum a dezvăluit Elon Musk în 2021. Mai are însă mult până va putea fi produs în serie; Musk a spus în timpul evenimentului Ziua Tesla AI din 2022 că este pentru prima dată când prototipul s-a deplasat „fără niciun sprijin” atunci când a intrat pe scenă. (digi24.ro)

Articolul precedentUn tânăr care azi are 14 ani nu va putea niciodată să cumpere legal o ţigară. Va fi interzis fumatul și în mașinile personale?
Articolul următorPeste 1,4 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfinții Mihail şi Gavriil. La mulți ani tuturor!