Autorităţile chineze au blocat intrarea în ţară a membrilor unei echipe a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care studiază originea coronavirusului.

Anunţul a fost făcut de OMS. Potrivit directorului general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, doi membri ai echipei de cercetare care urmau să ajungă în oraşul chinez Wuhan – considerat a fi punctul din care s-a răspândit pandemeia – au fost informaţi că nu li s-a aprobat intrarea în țară.

“Am primit asigurări că autorităţile chineze accelerează procesul intern în vederea unei desfăşurări (a echipei internaţionale) cât mai timpurii cu putinţă”, a declarat directorul OMS, adăugând că ţinut legătura cu oficiali de rang înalt de la Beiing pentru a sublinia că “misiunea de investigaţie este prioritară pentru OMS”.

Un alt oficial OMS a spus că un membru al echipei s-a întors acasă iar celălalt aștepta în tranzit într-o țară terță. Oficialul şi-a exprimat speranţa că “problema logistică și birocratică” va putea fi rezolvată cu bună credință în următoarele ore.

OMS a făcut timp de luni de zile demersursi pentru a trimite o echipă de 10 experţi internaţionali pentru a stabili originea animală a pandemiei de coronavirus şi modalitatea exactă în care virusul a traversat bariera între specii şi a devenit periculos pentru oameni.

Potrivit unui anunţ făcut luna trecută, investigaţia urma să înceapă în ianuarie 2021. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.