Media salarială în domeniul farmaceutic este de 3.900 de lei net pe lună, însă există și funcții unde media ajunge la 4.500 de lei pe lună, în vreme ce posturile de conducere sunt remunerate mai mult decât dublu, arată datele Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

Lefurile variază în funcție de job și de experiență:

Asistent farmacist – în medie 2.500 de lei

Farmacist – în medie 3.500 de lei net

Reprezentant de vânzări medicale – în medie 3.800 de lei

Diriginte de farmacie – în medie 4.500 de lei

Spre comparație, câștigul salarial mediu net pe țară a fost de 5.079 de lei în luna decembrie, conform datelor Institului Național de Statistică (INS).

„Industria farmaceutică din România a crescut constant în ultimii ani, iar evoluția s-a văzut și în nevoia companiilor de a-și extinde echipele. Totuși, salariile cu mult peste media din domeniu sunt câștigate de cei care conduc companiile din poziția de director executiv, dar și ale directorilor financiari, de vânzări sau de logistică. În cazul acestora, venitul lunar pe care-l pot atinge poate fi și de 10.000 de lei net”, explică Raluca Dumitra, șefa de marketing a eJobs România. (sursa)

Articolul precedentTemperaturi ieșite din comun în România: ”Contrastul e anormal, e foarte mare”
Articolul următorCNAS a publicat „Ghidul Asiguratului”. “Un instrument menit să sintetizeze principalele prevederi ale vastei legislaţii din domeniu”