Ar fi un pic peste poate să comentăm tot puhoiul de manipulare care se va abate asupra românilor în aceste ore și în această seară, după votul dat de Parlament PENTRU aprobarea decretului președintelui României, care prelungește starea de urgență cu încă 30 de zile. El va veni, cu siguranță, de la toate televiziunile și toți comentatorii și toți experții în orice din presa de sistem.
Auzind însă, iar, atât reacțiile președintelui Iohannis cât și cele ale liderilor partidului de guvernământ, PNL, prin care iar se vorbește de lipsa de legitimitate a Parlamentului votat de români, de populism, de politicianism, de iresponsabilitate, de dictatura PSD – care e în opoziție (!), de instigare, de obstrucționare și de tot ce doriți dumneavoastră, nu putem totuși să nu ridicăm câteva întrebări:
- Dat fiind că parlamentarii Pro România și ALDE anunțaseră că nu vor vota pentru prelungirea stării de urgență, rezultatul final arată 404 voturi pentru, 29 împotrivă, 5 abțineri și 1 parlamentar care nu a votat. Este evident că și parlametarii PNL au votat în majoritate hotărârea adoptată de plenul Parlamentului. Și atunci, ce critică aceștia? Hotărârea pe care și ei au votat-o?
- Ce poate fi rău în următorul articol adoptat de plenul Parlamentului? Pe perioada stării de urgență guvernul va acționa pentru deplina respectare și aplicare a Convenției pentru apărare drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Mai știți că doar noi (pe ascuns!!), alături de Moldova, Letonia și Armenia am suspendat aplicarea acesteia?
- Ce poate fi rău în faptul că pe perioada stării de urgenţă, periodic, la fiecare 7 zile sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat?
- Ce e rău ca în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Guvernul să prezinte Parlamentului un raport complet?
- Ce e rău în faptul că în termen de 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Curtea de Conturi va efectua un control al modului de gestionare a resurselor publice în această perioadă şi va prezenta Parlamentului un raport cuprinzând cele constatate, concluzii şi propuneri, în condiţiile prevăzute de Constituţia României?
- Dacă Parlamentul actual nu este legitim – cum spune Klaus Iohannis, deși a fost votat de români în 2016, de ce nu avem alegeri parlamentare după fiecare set de alegeri europene sau prezidențiale?
- Dacă Parlamentul actual nu este legitim – cum spune Klaus Iohannis, deși a fost votat de români în 2016, ce legitimitate au guvernul Orban – votat de ACELAȘI Parlament (cu circul știut, făcut de PNL) și măsurile adoptate de guvern?