Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din subordinea Secretariatului General al Guvernului, face 40 de angajări de funcționari și birocrați, potrivit unui anunț al instituției citat de g4media.ro.

Angajările de personal vin pe fondul promisiunilor repetate ale premierului Florin Cîțu că va scădea numărul de angajați la stat. În plus, activitatea din ultimele șase luni a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) se rezumă la câteva întâlniri ale șefului instituției, Andrei Dupu, cu oficiali moldoveni, și la organizarea unui concurs pentru finanțarea unor inițiative culturale și mediatice în Moldova.

Departamentul aflat în subordinea premierului, via Secretariatul General al Guvernului, a scos la concurs 21 de posturi de funcționari publici (18 posturi de execuție și 3 posturi de conducere) și 19 posturi de personal contractual (17 posturi de execuție și 2 posturi de conducere).

Surpriza apare la condițiile de concurs pentru Direcția Management și Comunicare – Serviciul Management. Astfel, pentru postul de Șef de Serviciu, adică post de conducere, se cere o vechime în muncă de doar doi ani. În schimb, pentru postul de consilier la aceeași direcție se cere o vechime în muncă de minimum șapte ani.

Cu alte cuvinte, pentru un post de șef în Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) e nevoie de o experiență mult mai mică decât pentru un viitor subordonat.

Context. Guvernul Cîțu a aprobat printr-o hotărâre publicată în monitorul oficial de vineri, 30 iulie, dublarea posturilor de bugetari din Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), o instituție cu activitate aproape inexistentă.

Hotărârea de guvern semnată de premierul Cîțu nu doar că mărește de peste două ori numărul de posturi din instituție, de la 31 la 66, dar prevede și apariția unui număr mult mai mare de direcții și servicii față de cele existente în acest moment. Acest lucru înseamnă apariția unor noi posturi de directori. (g4media.ro)

Articolul precedent„Cod roșu pentru umanitate”. Raport ONU: Omenirea va trece prin evenimente meteo extreme fără precedent
Articolul următorRomânia intră cu o viteză fulminantă în faza inflației galopante. Cîțu fură 285 de lei de la fiecare român!