Savoarea, simplitatea, dar mai ales calitatea ingredientelor bucătăriei italiene sunt cele care au dus la succesul dietei mediteraneene.

Savoarea, simplitatea, dar mai ales calitatea ingredientelor bucătăriei italiene sunt cele care au dus la succesul dietei mediteraneene. Faimoasele reţete, recomandate şi de medicii nutritionişti, sunt adaptate peste tot în lume.

La Ambasada Italiei în România a avut loc lansarea Săptămânii Bucătăriei Italiene. Pe lângă sprijinirea sectorului serviciilor, afectat de pandemie, tema de anul acesta a fost conștientizarea sustenabilităţii alimentare.  

Medicii recomanda dieta mediteraneană pentru ca ar avea capacitatea sa ajute organismul in lupta cu diverse boli  de inimă, cancer, Parkinson sau Alzheimer. Cercetătorii au descoperit recent si o legătură între aceasta dieta și riscul scăzut de diabet.

”Credem că siguranţa alimentară şi sustenabilitatea alimentară sunt puncte de plecare dupa această pandemie. Bucătăria italiană este distinctivă, este un stil de a mânca, este diversitatea culturii noastre şi este inovaţie” ne-a spus Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București.

”Bucătăria italiană e fantazie, e tradiţie , e regionalitate. Fiecare element vine dintr-o zonă cu energie sustenabilă şi cu produse sustenabile e tot mai bun si bine pentru noi” a adăugat chef Michael Passarelli. 

Săptămâna Bucătăriei Italiene la București

Evenimentul de inaugurare a Săptămânii Bucătăriei Italiene promoveaza dieta mediteraneană ca model de alimentaţie echilibrată intr-un an pandemic. Iar aceasta vizeaza produsele proaspete, leguminoase, cerealele integrale, dar si pestele.

Din Italia pleaca anual, in toate colturile lumii, sute de feluri de branzeturi.

”Fantezie, simplitate și traditie. În Italia există peste 450 de brânzeturi înregistate și diferite” spune chef Antonio Passarelli.

”În primul rând, bucătăria italiană este cunoscută ca fiind una din cele mai sanatoase. Chiar şi uitându-ne pe statistici, mulţi oameni aleg să folosească această dietă şi sunt mai sănătoşi pe tot parcursul vieţii, iar în acest mod ajung la o vârstă înaintată” ne-a explicat Micaela Soldini, reprezentant agenția de Comerț din Italia.

Piramida dietei mediteraneene se bazează pe tradițiile alimentare de pe insula grecească Creta și din sudul Italiei din perioada anilor 1960, când în aceste zone, ratele bolilor cronice erau printre cele mai scăzute din lume iar speranța de viață era una ridicată. (sursa)

Articolul precedentIstoria exprimărilor pornografice în politica românească ”de dreapta”
Articolul următorDeci, se poate? Pensii majorate de la 1 ianuarie 2022. Creşte punctul de pensie şi pensia minimă