Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și deputat PSD, a declarat, vineri seară, că numărul caurilor de coronavirus va înregistra o creștere în perioada următoare.

”E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate”, a declarat Alexandru Rafila la un post de televiziune, citat de News.ro

Medicul consideră că numărul de cazuri va creşte în perioada următoare.

”Importantă e viteza de creştere, unde cresc cazurile şi care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor creşte. Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – dacă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură”, a mai afirmat Rafila.

În ultimele zile România a început din nou să înregistreze peste 4.000 decazuri zilnic, creşterea fiind constantă în ultima perioadă. (sursa)

Articolul precedent94 de ani de la nașterea lui Gabriel García Márquez
Articolul următorToată lumea se întrece pentru miliardele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, însă Guvernul României nu l-a prezentat!