Anunț important făcut joi, 12 septembrie, de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Autostrada de aproape 73 de kilometri care va lega Timișoara de Moravița, A9, a intrat în procedură de licitație pentru Lotul 2.

Pentru primul lot au fost deja trimise documentele la Agenția Națională a Agențiilor Publice (ANAP), ceea ce înseamnă că licitația este foarte aproape de lansare. Pentru al doilea lot, același lucru s-a întâmplat joi, 12 septembrie, a anunțat Grindeanu într-o postare pe Facebook.

“Contractul pentru construcția Lotului 2 al Autostrăzii Timișoara-Moravița intră în procedură de licitație!

CNAIR a transmis, astăzi, la ANAP, spre validare, documentația de atribuire a contractului pentru construcția celor 33,49 de km ai acestui lot cuprins între Jebel și Moravița.

Pe traseul acestui nou lot de autostradă se vor construi inclusiv:

– 1 pod (560 m) peste CF 124 Timișoara-Reșița și DN 58B;

– două Spații de servicii;

– două parcări de scurtă durată;

– un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC);

– 2 noduri rutiere (Nod rutier DN 58B Voiteg și Nod rutier Moravița).

Construcția acestui lot va avea o durată de maximum 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție), iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

După validarea documentației de atribuire, CNAIR va publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a transmis ministrul Transporturilor. (sursa)

Articolul precedentFurtuna “Boris”, care loveşte acum în vestul Europei, ajunge la noi în weekend. Aduce răcire, vânt, ploi şi ninsori la munte
Articolul următorFlorian Bodog: Simulacru de democrație penelistă / Șefii PNL au luat deja decizia privind drumul din Podgoria!