Cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numere de culoare verde, se anunța în aprilie, iar acum au fost eliberate primele numere de înmatriculare verzi, spune Ministerul de Interne. În ultimle 18 luni au fost înmatriculate în țară 10.000 de mașini electrice, dintre care jumătate au fost Dacia Spring.

Numerele de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde pot fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 – mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

Anul 2021 a fost unul record pentru mașinile full-electrice în țară, cu peste 6.300 de unități, dintre care peste 3.000 au fost Dacia Spring.

În primele cinci luni din 2022 s-au vândut în țară peste 3.600 de mașini 100% electrice, de șase ori mai multe decât în perioada similară din 2021. Trebuie spus că Dacia Spring, care se vinde din semestrul doi al lui 2021, are jumătate din piața mașinilor electrice noi. Top 5 este completat de Tesla, Volkswagen, Hyundai și Renault.

Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic se creează cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse sau reduceri de taxe și impozite, spunea în aprilie Ministerul Mediului.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea pot fi preschimbate, la cerere.

Ce spune Ministerul Afacerilor Interne

Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat.

De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!

Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport. (sursa)

Articolul precedentDe ce este inadecvat răspunsul “Cu drag!” când ni se spune “Mulțumesc!”. Noua formulă a acaparat schimburile de politețuri
Articolul următorHARTA mediilor de 10 la Bacalaureat 2022. Județele unde elevii au obținut cele mai multe medii maxime