Au fost prinși la frontieră 38 de migranţi din Bangladesh, India şi Pakistan. Conform polițiștilor de frontieră din Arad şi Bihor, indivizii voiau să treacă ilegal în Ungaria, fiind ascunși în două mașini, ba chiar au încercat să treacă ilegal și pe jos.

”În data de 28.11.2023, în jurul orei 03:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, structuri de oţel galvanizat pe ruta Turcia-Norvegia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 14 cetăţeni străini”, a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani, intraţi legal în România.

”De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean lituanian. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 21 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh, intraţi legal în ţara noastră”, se precizează în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, 3 persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din India şi Pakistan.

Poliţiştii de frontieră au început cercetările pentru infracţiuni de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru migranţi. (sursa)

Articolul precedentParlamentarii PSD lansează campania “Stop violenţei împotriva femeilor”. “Vrem să dăm un mic imbold tuturor”
Articolul următorDe 1 Decembrie, în Bihor vor fi organizate patru ceremonii militare