Presa centrală relatează azi că ambasadorul lui Trump la București își va lua în curând tălpășița. De origine română, Adrian Zuckerman nu este diplomat de profesie, ci unul dintre susținătorii și donatorii din campaniile lui Trump, recompensat astfel, în tradiția americană, cu o sinecură în România.

În mod tradițional, în SUA, posturile de ambasadori sunt folosite de președinții aleși pentru a-și recompensa anumiți susținători din campanie care nu au mai avut loc în administrația națională, anumiți finanțatori cu fantezii diplomatice, sau amici de-ai acestora.

Avocat în domeniul imobiliarelor, Adrian Zuckerman a fost inclusiv donator al controversatului Rudy Giuliani, în 2007, pe când acesta căuta să candideze la președinția SUA din partea Republicanilor.

Așa cum prestigioasa revistă Foreign Policy scria în 2019, ambasadorul lui Trump în România este membru al unuia dintre cluburile de golf ale președintelui american și a fost acuzat de hărțuire sexuală pe când lucra la o firmă de avocatură (sursa). Cazul a fost ”soluționat” în 2009, printr-o înțelegere financiară cu persoana vătămată, o fostă subordonată a lui Zuckerman.

Conform presei americane, Zuckerman îi arăta subordonatei sale, Jamie Ferrauiola, poze cu femei dezbrăcate, cu care se pare că se întâlnea, îi vorbea obscen, inclusiv de față cu alți colegi, o obliga să aibă discuții cu ușile închise despre viața lui personală sau sexuală și o invita insistent în oraș. Mai mult, făcea comentarii deocheate despre alte femei. (sursa)

În România, ”ambasadorul” ne-a amețit cu fantasmagorica autostradă de la Baltica la Marea Neagră, cu finanțări de 7 miliarde de dolari care sunt, de fapt, împrumuturi, dar mai ales prin presiunile, reușite, asupra guvernului Orban, de a da drumul la vânzarea de ACTIVE ale companiilor de stat românești. Blocarea vânzărilor fusese promovată de fosta majoritate PSD, fapt care a atras un val de zoaie nediplomatice ale lui Zuckerman împotriva fostului partid de guvernământ. Probabil pentru că Statului român nu îi stă bine să aibă ceva resurse și e mai bine să le vândă pe toate investitorilor străini… Recent, și speculantul Cîțu a reluat tema și se pare că visul lui Zuckerman și a celor din spatele lui se va împlini. România va vinde tot!

Nu în ultimul rând, a promovat și el (cu succes pentru SUA) vânzarea masivă de armament american în România (vreo 30 de miliarde de dolari în 10 ani conform jurnaliștilor), fapt care i-a adus ministrului Apărării, Ciucă, cea mai înaltă medalie a armatei americane.

Mulțumim, America…

Articolul precedentRaed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Faptul că am depistat-o la o pacientă, nu înseamnă că este singura pacientă
Articolul următor”Modernizată” de firma liderului PNL Bihor Ghilea, magistrala 1 se defectează și lasă Oradea în frig