O analiză recentă, cea mai mare realizată vreodată, pe baza multor studii în care au fost implicați aproape 10 milioane de subiecți, a arătat că alimentele ultraprocesate se află în strânsă legătură cu nu mai puțin de 32 de boli.

Este vorba despre afecțiuni precum boli de inimă, cancer, diabet de tip 2, dar și diverse probleme de sănătate mintală și chiar moarte prematură, scrie The Guardian, care citează un raport publicat de British Medical Journal.

Astfel de alimente, care sunt supuse unei procesări industriale extinse și sunt adesea pline de aditivi și ingrediente artificiale, au fost evidențiate ca prezentând riscuri mai mari și mai serioase pentru sănătate decât se credea anterior.

În țări precum SUA și Marea Britanie, dar nu numai, alimentele ultraprocesate reprezintă o parte substanțială din dietă, unele categorii demografice bazându-se pe acestea pentru până la 80% din consumul zilnic de alimente.

Pentru studiul de față au colaborat experți de la instituții de renume, precum Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Universitatea din Sydney și Universitatea Sorbona. (sursa)

Articolul precedentA fost lansată varianta simplificată a aplicației e-Factura
Articolul următorProdusele care dispar rapid de pe rafturile magazinelor din România. Clienții au început să le vâneze