O femeie transgender, Sarah McBride, a fost aleasă marţi în Senatul statului Delaware, în nord-estul SUA, o premieră în istoria politică a ţării, relatează AFP, citată de Agerpres. “Am reuşit. Am câştigat alegerile”, a scris pe Twitter democrata, militantă cu experienţă pentru drepturile persoanelor LGBTQ. Ea şi-a învins adversarul republican cu 86% din voturi. “Sper că (victoria) va arăta oricărui puşti LGBTQ că democraţia noastră este şi pentru ei”, a adăugat ea. Sarah McBride este prima femeie transgender aleasă în Senatul unui stat american.

În noiembrie 2017, Danica Roem a devenit prima femeie transgender care a ajuns în camera inferioară a unui stat american, în Virginia.

În vârstă de 30 de ani, Sarah McBride este originară din Wilmington, fieful candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden. Ea a lucrat cu fiul acestuia, Beau Biden, când el era procuror general al statului şi la Casa Albă în mandatul lui Barack Obama.

Din 2013, ea militează împotriva discriminărilor de gen în legislaţia din Delaware. Ea este în prezent purtător de cuvânt al Campaniei pentru Drepturile Omului (HRC), principala organizaţie de apărare a drepturilor LGBTQ în SUA.

În 2016, Sarah McBride a susţinut un discurs la Convenţia democrată, devenind prima persoană transgender care participă la convenţia unui mare partid. (sursa)

Articolul precedentMai mult ca sigur toată România va intra din nou în stare de urgenţă şi în carantină
Articolul următorBiden, discurs neobișnuit, Trump acuză fraude. Săraca mare democrație…