1,26% –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM  Bihor în luna ianuarie 2022

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 3.348  șomeri (din care 1.705 femei), rata șomajului fiind de 1,26%

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,33 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scadere cu 0,10 pp.

Din totalul de 3.348 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.412 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.936 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.461  șomeri provin din mediul rural și 887 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (30,6%) din care 29% sunt fără studii, urmat de cei cu studii gimnaziale (23,5%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 20,6% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 13,3% iar cei cu studii superioare reprezintă 10% .

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 29,6% persoane foarte greu ocupabile, 22,4% greu ocupabile, 27,2% mediu ocupabile, iar 20,8% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.