1,26% a fost rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM  Bihor în luna noiembrie 2022

La sfârșitul lunii noiembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 2.959 șomeri (din care 1.609 femei), rata șomajului fiind de 1,26% .

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,11 %, în această lună acest indicator a înregistrat o crestere cu 0,04 pp.

Din totalul de 2.959 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.041 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.918 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.153  șomeri provin din mediul rural și 806 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (28%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (23%), iar 4% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 23% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 12% iar cei cu studii superioare reprezintă 10% .

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 26% persoane foarte greu ocupabile, 32% greu ocupabile, 24% mediu ocupabile, iar 18% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

sursa – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.