Pandemia de coronavirus a creat provocări financiare pentru sute şi sute de milioane de oameni.

Dacă nu ai fost direct afectat financiar de perturbarea economică, există suficiente șanse să cunoaști pe cineva care o suportă cu greu.

Având în vedere situația actuală a șomajului, situatia economică incertă, este de înțeles că s-ar putea ca mulţi să se simtă stresaţi din cauza finanțelor disponibile. Poate chiar au dezvoltat insomnii şi stări de anxietate extreme.

Ziare.com îţi explică in cadrul rubricii Banii tăi ce ai putea face ca să scapi de stresul financiar pe care îl incerci de ceva vreme încoace.

Prioritizează ceea ce poți controla

Nu poți schimba tot ceea ce îți provoacă stres. Unele lucruri sunt pur și simplu în afara controlului tău. Dacă insişti asupra lor, este posibil să îţi provoace și mai mult stres, deoarece eşti frustrat că nu le poţi schimba.

Concentrează-te în schimb asupra lucrurilor pe care le poţi gestiona financiar. Ia în considerare ceva simplu, cum ar fi bugetul pentru mâncare, sau cheltuielile care nu sunt urgete. Doar ceea ce ştii sigur că vei consuma, dar nu reduci calitatea nutriţională.

Găseste modalități simple, nestresante, pentru a câștiga niste bani în plus

O altă modalitate de a reduce tensiunea financiară este să iei măsuri pentru a crește veniturile. Poate părea dificil să-ți crești veniturile în mediul economic actual, dar nu este exclus.

Spre exemplu, cel mai simplu mod de a câștiga mai mult este să lucrezi câteva ore în plus în fiecare săptămână, dacă angajatorul tău îți permite.

Sau, mulți sunt dispuși să plătească pe cineva să facă o ridicare de alimente, să tundă gazonul, să-i ajute pe copii cu sarcinile online etc.

Plăteşte facturile esențiale

Dacă îţi faci griji că nu poţi plăti toate facturile, mai întâi acordă prioritate facturilor esențiale. Sortarea facturilor și prioritizarea acestora te vor ajuta să reduci anxietatea financiară și, sperăm, îţi vor permite să dormi mai bine.

Economiseşte bani (dacă poţi)

Încearcă să respecţi un plan consistent de economii. Dacă nu urmezi deja un plan, încearcă să implementezi unul chiar dacă are un debut firav. A avea un plan de economii pe care să il urmezi este încă un lucru pe care îl poţi controla.

Acest gest îți va oferi un sentiment de împlinire care îți va reduce anxietatea. Apoi, desigur, dacă ai acei bani în cazul în care vei avea nevoie de ei mai târziu, te va elibera de stres.

Urmăreste-ţi progresul de economisire a banilor

Nu vei ști cu adevărat progresele dacă nu le urmăreşti. Asigură-te că știi unde stai. Iar efectele psihologice pozitive îmbunătăţesc starea de spirit și sănătatea.

Vorbește cu creditorii tăi

Datoria poate fi atât o povară financiară, cât și mentală. Înainte de a lăsa datoria și stresul pe care îl provoacă să te copleșească, discută cu creditorii pentru soluţii reale şi adaptate profilului financiar actual.

Vorbeşte cu profesionişti

Ia în considerare să discuţi cu un consilier financiar pentru a te ajuta să scapi de greutatea de pe umeri atunci când vine vorba de lucruri precum stabilirea de obiective, economisirea de bani și scăderea datoriilor.

Mai mult, din fericire, majoritatea consilierilor financiari și-au adaptat practica pentru a servi clienții online. (sursa)

Articolul precedentStart-Up Nation 2022: Pe 12 iulie, ministrul Antreprenoriatului este așteptat să anunțe data de lansare a programului de finanțare
Articolul următorMulți angajați din IT s-au exprimat vehement, în ultimii ani, împotriva pomenilor electorale. Nu-i mai jigniți, nu le mai dați pomană! Poate că e momentul să-și plătească taxele…