La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 3.238 șomeri (din care 1.790 femei), rata șomajului fiind de 1,38% .

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,34 %, în această lună acest indicator a înregistrat o crestere cu 0,04 pp. Din totalul de 3.238 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.527 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.711 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.431  șomeri provin din mediul rural și 807 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (32%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (26,3%), iar 1,7% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 19,4% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 12,3% iar cei cu studii superioare reprezintă  8,3% .

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 10% persoane foarte greu ocupabile, 37% greu ocupabile, 50% mediu ocupabile, iar 3% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

Articolul precedentGerul va zăbovi în România. Elena Mateescu, ANM: Până la sfârșitul lunii ianuarie și chiar și în ultima lună de iarnă
Articolul următorANAF: Toți pașii necesari înscrierii în  Sistemul național RO e-Factura