A apărut o nouă înșelătorie, iar de data aceasta, în numele Aeroportului Otopeni din Capitală. Escrocii promit pe Facebook că aeroportul vinde valizele pierdute de călători la prețul de doar nouă lei și 93 de bani. Ei au făcut o pagină care seamănă cu cea a Aeroportului Otopeni și pretind că sunt din partea instituției. Reprezentanții spun că aeroportul nu scoate la vânzare bagaje, dar și că au luat legătura cu Poliția.

„Aeroportul Internațional Henri Coandă vinde valize pierdute”, așa sună anunțul răspândit pe Facebook de escroci. Ei promit că în valizele vândute cu 9,93 lei se găsesc, deseori, telefoane mobile, laptopuri, bijuterii. Pentru a fi și mai convingători au creat o pagină cu numele aeroportului. Totul este o înșelătorie, explică oficialii.

Valentin Iordache, manager comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti: „Aeroportul nu scoate la vânzare bagaje, pentru că nu le deține și astfel de proceduri s-au înmulțit, mai ales că se apropie Black Friday și cu toții suntem în căutare de chilipiruri. Bagajele sunt procesate de compania aeriană, respectiv agentul de handling, nu de aeroport.”

Dacă oamenii accesează link-ul din postarea falsă, ei sunt redirecționați către un site clonă, controlat de atacatori. Ei fie vor cere date personale, fie pe cele financiare, ca mai apoi să le vândă datele sau să sustragă bani din conturile bancare.

Experții avertizează că în perioada următoare utilizatorii din România vor fi bombardați cu tentative de fraudă

Mihai Rotariu, purtător de cuvânt Directoratul Național de Securitate Cibernetică: „În perioada următoare, utilizatorii din România trebuie să fie conștienți că vor fi bombardați cu tentative de fraudă. Una dintre metodele preferate este crearea de noi pagini de social media, prin care propagă tentative de fraudă. Este și cazul paginii de astăzi, o pagină creată pe 31 octombrie, care se deghizează în Aeroportul Otopeni.”

Experții în securitate ne recomandă să verificăm când a fost creată pagina de Facebook, veridicitatea fotografiilor postate, numărul de aprecieri și autenticitatea celor care comentează că au cumpărat aceste valize.

Mihai Rotariu, purtător de cuvânt Directoratul Național de Securitate Cibernetică: „Să fim responsabili, să raportăm astfel de pagini către rețeaua de social media, ca să fie șterse imediat postările și să trimitem o notificare către DNSC.”

Cei care văd astfel de incidente cibernetice pot suna și la numărul de urgență 1911 sau să trimită mail pe alerts@dnsc.ro. Dacă pică în capcană și sunt înșelați, pot sesiza Poliția. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: USR cere legalizarea consumului de droguri!
Articolul următorDe ce este vital să ai în casă bani puși deoparte. Un expert recomandă două fonduri, unul de urgență, altul de siguranță