Compania ungară Aeroexpress Regional va lansa, începând cu data de 16 decembrie, zborurile pe ruta Budapesta – Cluj-Napoca – Budapesta, mai devreme decât era planificat, datorită interesului ridicat pentru acest serviciu.

Potrivit documentului, experiența a arătat că, în urma perioadei de testare de două luni (din toamnă), rămâne prioritară menținerea legăturilor aeriene între cele două orașe, iar zborurile vor fi disponibile până la data de 15 februarie, scrie News.ro.

Zilele de zbor luni, miercuri și vineri vor rămâne neschimbate, se mai arată în comunicat.

Firma BASe Airlines, coproprietară, este cea care operează zborurile, aceasta fiind o companie aeriană cu capital ungar cu zeci de ani de experiență în Europa.

Aeroexpress intenționează să lanseze în primăvară noi zboruri în Bazinul Carpatic, dar și zboruri regionale, iar planul său este să creeze legături noi cu Debrecen și Târgu Mureș și să adauge și alte destinații.

Compania aeriană negociază cu operatorii principalelor aeroporturi din Ungaria și Transilvania pentru a evalua preferințele călătorilor, iar potențialii pasageri pot contribui la acest proces prin completarea unui chestionar aflat pe site-ul companiei aeriene, se mai arată în document.

Companiile aeriene regionale joacă un rol important în Europa. În anii de dinaintea pandemiei, aproximativ 60 de astfel de companii au operat pe continent, în anul 2017 au transportat 77 de milioane de pasageri pe aproximativ un milion de zboruri și 2 700 de linii. În ultimul deceniu însă, în Ungaria a lipsit oferta de conectivitate aeriană regională, subliniză comunicatul.

Potrivit informațiilor aflate pe site-ul Aeroexpress Regional, acționarul fondator al companiei este BASe Airlines Zrt., o companie cu capital 100% ungar, cu o experiență de 31 de ani pe piață și o experiență semnificativă în domeniul aviației regionale în Europa, iar printre fondatori se numără și persoane fizice. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.