Caz revoltător în Oradea, un asistent și un infirmier sunt acuzați că au bătut cu pumnii un pacient bolnav de epilepsie. Alături de ei, un medic este acuzat că a preferat să ascundă faptul că bărbatul a fost bătut, sedat și legat de pat de angajații spitalului. 

Supărarea infirmierului de pe secția de psihiatrie a Spitalului din Oradea a fost declanșată de refuzul pacientului de a intra în salon în momentul în care i s-a cerut ferm asta. Omul s-a scuzat că vorbește la telefon cu soția și nu vrea să-i deranjeze pe ceilalți pacienți din cameră, doar că infirmierul nu a mai așteptat să închidă telefonul și l-a chemat pe asistent, scrie Antena 3.

Împreună l-au imobilizat și l-au dus în salon, în timp ce l-ar fi lovit cu pumnii peste spate, pentru a nu opune rezistență. Acolo, orădeanul ar fi fost legat de pat, dar și sedat. Șocantă este însă și reacția medicului ce l-ar fi sfătuit pe bărbat să nu facă plângere împotriva celor doi, deoarece va mai avea nevoie de ajutorul lor, fiind vorba despre un pacient cu epilepsie, notează sursa citată.

Bărbatul a obținut un certificat medico-legal și a acționat în instanță pe toți cei trei. Infirmierul și asistentul s-au ales cu câte un an de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității pentru 90 de zile, dar și plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei. Medicul însă a scăpat cu un simplu avertisment. 

Articolul precedentComisia Europeană propune plafonarea veniturilor tuturor companiilor din energie. Ursula von der Leyen: Fac profituri la care nici nu visau până acum / Propunem ca statele membre să îşi reducă consumul de electricitate
Articolul următorUn mire din Bihor și-a dat nuntașii în judecată, după ce aceștia l-au scăpat din brațe, în timpul petrecerii de la Băile Felix