Medicul Victor Costache, fost ministru al Sănătății, a fost numit consilier onorific al premierului Florin Cîțu.

În decizia de numire, publicată în Monitorul Oficial, se precizează că activitatea lui Costache nu va fi remunerată.

Victor Costache a demisionat pe 26 martie, în urma unui scandal privind testarea în masă împotriva COVID-19 a bucureștenilor. Costache anunțase la mai multe posturi de televiziune un plan privind testarea tuturor bucureștenilor pentru coronavirus, dar care nu fusese discutat și nu era agreat de Guvern.

La scurt timp, în 2 aprilie, Costache a fost numit consilier onorific la Miniserul Sănătății, în echipa succesorului său, Nelu Tătaru. (sursa)

Printre altele, Costache este acuzat și de omor din culpă dar și pentru favorurile făcute spitalului privat la care presta, chiar dacă era ministrul Sănătății.

La trei zile după ce a depus jurământul ca ministru al Sănătății, Victor Costache semna în 7 Noiembrie 2019 un contract cu un spital privat! Spital care, cu mâna sa și cu pixul său a fost introdus pe lista unor spitale private care urmau să fie finanțate de la bugetul de stat.

Deși spunea că operează gratis și în timpul liber, ministrul a semnat un contract pentru suma de 20.512 lei lunar!

Articolul precedentElveția refuză autorizarea vaccinului AstraZeneca, din cauza ”datelor insuficiente” privind siguranța și eficiența serului
Articolul următorVeste-şoc pentru pensionari. Iohannis cere reexaminarea legii care majorează pensiile