Florian Bodog, senator PSD Bihor – Fanfaronul cu batistuță de la PNL s-a apucat să dea vina pe Marcel Ciolacu pentru deficitul bugetar și pentru cifrele economice ale României.

În disperare de cauză că PSD nu le-a votat ”legea” pregătită pentru Johannis – năruind astfel visul acestuia de a-și asigura un loc de odihnă în Senat –, circarii din PNL mai ai au puțin și ajung să spună că Marcel Ciolacu și PSD sunt de vină și pentru inundațiile declanșate de ciclonul Boris. Că deh, e campanie electorală și PNL-ul este disperat văzând cifrele reale din sondaje. Și atunci, nevoia peneliștilor de a se distanța de PSD devine acută…

Țin totuși să le reamintesc trompetelor peneliste că cifrele privind deficitul bugetar aparțin Guvernului României și nu sunt ale lui Marcel Ciolacu.

Nu Marcel Ciolacu a cheltuit toți acești bani, nu el singur a produs tot deficitul bugetar de care se plâng unii. Deficitul este al Guvernului de coaliție al României, un guvern alcătuit, în egală măsură, din PSD și PNL sau PNL și PSD!

Iar un guvern de coaliție înseamnă solidaritatea partenerilor. Mai puțin pentru peneliștii de frunte care, acum, în prag de alegeri recurg cu disperare la tot felul de gesturi și declarații revoltătoare, chiar mincinoase.

Dacă este să facem o evaluare onestă a guvernării ultimilor ani, trebuie să recunoaștem cu toții, și PSD, dar mai ales PNL, că atât lucrurile bune, cât și cele mai puțin bune aparțin, în egală măsură, ambelor partide. Nu putem să zicem că unii sunt cu ”succesurile”, iar alții cu nerealizările. Am fost în coaliție, deci împărțim atât laurii victoriei, cât și amarul eșecului! Asta, desigur, dacă nu suntem ipocriți!

Marcel Ciolacu nu ia deciziile de capul lui, el nu este un dictator care impune miniștrilor săi deciziile. Guvernul de coaliție este un organ colegial, unde lucrurile se discută, se analizează și abia pe urmă se ia o decizie, cu acordul tuturor. Nu am auzit până acum niciun ministru PNL să-l fi acuzat pe premierul Ciolacu că i-ar fi forțat să facă ceva împotriva voinței lor.

Și pentru că tot vorbim de deficit bugetar și de cabinetul de miniștri, stau să mă întreb, oare ministrul PNL al finanțelor publice ce a păzit în tot acest timp?

Cum de a lăsat domnul Boloș ca lucrurile să se înrăutățească așa de mult precum spun colegii săi de partid? El oare este absolvit de orice vină? Sau poate lucrurile nici nu sunt atât de rele precum încearcă colegii săi să le prezinte?

Stimați peneliști,

După ce ați fost la guvernare timp de cinci ani consecutivi și ați avut trei prim-miniștri (în paranteză fie spus, fără să fi câștigat alegerile, ci doar din moftul președintelui Iohannis), după ce ați stat la aceeași masă cu Ciolacu, cu Grindeanu, cu Câciu, ba mai mult, după ce ați candidat pe aceeași listă de europarlamentare cu Tudose, să veniți acum să spuneți că PSD și Marcel Ciolacu sunt de vină pentru toate relele de România este de un penibil colosal! Nici măcar dumneavoastră nu credeți ce spuneți! Una este să faci opoziție autentică la guvernare și alta este să ”critici” guvernarea, tu fiind așezat chiar la masa guvernării…

Mă întreb și eu, oare cum de abia acum ați descoperit problema deficitului bugetar și l-ați ignorat pe vremea lui Ciucă, Cîțu sau Orban? Vă mai amintiți de acel domn pe nume Florin Cîțu care, în 2020, pe când era ministru interimar al Finanțelor Publice și premier desemnat, ne vorbea despre procedura de deficit excesiv pentru România declanșată de Comisia Europeană? Dar de deficitul bugetar colosal lăsat moștenire de predecesorul său, premierul PNL, Ludovic Orban (9,79% din PIB, adică aproape 102 miliarde de lei) vă mai amintiți?

Dacă sunteți într-adevăr revoltați și atât de nemulțumiți de situația bugetului, de ce nu vă dați demisiile și vă întoarceți în opoziție, unde nu trebuie să faceți altceva decât să criticați?

Dacă tot aveți o viziune de ”dreapta”, de ce nu ieșiți de la guvernare, așa cum ați mai făcut-o în trecut, și să le spuneți românilor care este această viziune fantastică…

sursaDeclarație politică, Senatul României, 02.10.2024

Articolul precedentIoan Mang: Guvernul Ciolacu continuă alocarea de resurse pentru protejarea categoriilor vulnerabile, dar și investițiile în proiectele majore de infrastructură!
Articolul următorTensiuni diplomatice între Germania și Ungaria. Ambasadoarea Germaniei a fost convocată la sediul Ministerului de Externe de la Budapesta