Forțele de dreapta din Uniunea Europeană vorbesc despre competitivitate ca instrument exclusiv pentru creșterea profitului companiilor. Este o abordare total diferită față de modelul social european tradițional, care are ca scop ridicarea nivelului de trai al oamenilor și crearea unor condiții de muncă tot mai bune pentru angajați.

Ioan Mang, deputat PSD Bihor: Devine astfel din ce în ce mai clară și mai urgentă, peste tot în statele membre al UE, nevoia mobilizării social democraților pentru a apăra drepturile câștigate în beneficiul celor mulți, în beneficiul celor care muncesc, și o fac din greu, pentru un trai decent și pentru a-și întreține familiile.

Față de cei de ”dreapta”, noi, social democrații, știm că progresul înseamnă drepturi pentru oameni și nu vom admite niciun pas înapoi, nicio abatere.

Noi vrem politici pentru viitor, nu teorii de ”dreapta” care să ne ducă în trecut!

De aceea, profitul companiilor, un scop legitim, nu trebuie să aibă ca efect, sau ca preț, deteriorarea condițiilor de muncă sau de trai ale angajaților și nu vom permite așa ceva. Pe scurt, și în modul cel mai clar, nu ne dorim companii bogate cu angajați săraci!

În acest context, vreau să subliniez azi importanța unui viitor social-democrat pentru România.

Guvernul condus de PSD și Marcel Ciolacu a demonstrat deja angajamentul nostru față de comunități, față de oameni, alocând sume semnificative, inclusiv în județul meu, Bihor, pentru investiții esențiale în infrastructură, sănătate, educație sau industrie.

Aceste investiții, în Bihor și peste tot în România, nu doar că îmbunătățesc calitatea vieții cetățenilor, ci contribuie și la dezvoltarea economică sustenabilă a întregii țări.

În anii care vin, România are nevoie de un președinte social-democrat pentru a continua această viziune integrată și echilibrată.

De ce? În primul rând, pentru a asigura coeziunea socială, ceea ce lipsește din teoriile promovate de ”dreapta” politică pe plan european și național.

Un președinte social-democrat va lucra permanent pentru a reduce inegalitățile și a oferi șanse egale tuturor cetățenilor.

În al doilea rând, un președinte social-democrat va susține, prin prerogativele sale constituționale, investițiile în educație și sănătate, priorități esențiale pentru viitorul nostru. Avem nevoie de tinere generații educate și sănătoase, capabile să facă față provocărilor globale. Iar ele sunt tot mai multe.

În fine, un președinte ales din rândul social-democraților va promova un dialog constructiv cu toate forțele politice, pentru a crea un mediu legislativ stabil și predictibil, esențial pentru dezvoltarea economiei românești.

România are nevoie acum un lider precum Marcel Ciolacu, care să pună oamenii pe primul loc și să prioritizeze bunăstarea cetățenilor!

sursaDeclarație politică, 24.09.2024, Camera Deputaților

Articolul precedentFlorian Bodog: Ajutor de la Guvern pentru 6.000 de familii lovite de inundații
Articolul următorRomânia intră sub alertă meteo: Ploi torențiale, răcire bruscă, ninsoare – coduri și hărți ANM