Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că este exclusă o creștere a impozitării muncii în România. Guvernul va veni cu deduceri pentru persoanele cu venituri mici, educație și sănătate.

”Exclus să creștem impozitarea muncii. Vom veni cu deduceri pentru cei cu venituri mici, pentru educație, sănătate. De exemplu pentru meditațiile copiilor, asigurări de sănătate. Pe baza de factură, bon fiscal. Deducerile vor fi pe an fiscal, nu în fiecare lună. Nu există praguri de venit discutate acum, ci se analizeaza cu specialistii Bancii Mondiale”, a transmis Marcel Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a anunţat joi că în Guvern nu mai poate intra de acum înainte vreo modificare de natură fiscală fără să existe în prealabil o consultare publică finalizată şi un acord cu mediul privat şi societatea civilă.

”O altă decizie majoră este că în Guvern nu mai poate intra de acum înainte vreo modificare de natură fiscală fără să existe în prealabil o consultare publică finalizată şi un acord cu mediul privat şi societatea civilă! Nici domnul Boloş, nici alţi miniştri nu pot veni cu proiecte în acest sens, cum ar fi CNP-ul fiscal, de exemplu, până când nu parcurg acest traseu. Cred că aşa e corect şi aceasta este aşteptarea românilor! şi a mediului de afaceri”, a precizat Marcel Ciolacu. (sursa)

Articolul precedentCâți pași trebuie să facem zilnic: Descoperirea care demontează mituri
Articolul următorComisia Europeană dă în judecată Germania și Italia pentru discriminarea muncitorilor străini