În perioada 15-16 iulie s-a desfășurat la Remeți, o nouă acțiune a Caravanei cu Medici filiala Bihor. Timp de un week-end școala din sat a fost transformată în cabinete medicale, în cadrul cărora au fost consultați 154 de pacienți.

Au fost prezente următoarele specialități: medicină de urgență, medicină internă, cardiologie, dermatologie, ginecologie, urologie, neurologie, ORL, oftalmologie, stomatologie, pediatrie, radiologie și imagistică. S-au efectuat ecografii abdominale, ecografii cardiace, ecografii doppler, ecografii părți moi și s-au efectuat 103 analize în prealiabil.

Cele mai frecvente patologii descoperite au fost: dislipidemii, steatoză hepatică, diabet zaharat, infecții urinare, hipertensiune arterială, spondiloză, adenom de proastă, ulcere varicoase, rinita alergică, hipoacuzii. La copii cele mai frecvente patologii au fost infecțiile respiratorii de tipul: faringită, amigdalită, laringită.

Caravana cu Medici este un proiect național, prin care specialiști din domeniu medical (medici specialiști, rezidenți, studenți, asistenți medicali și sanitari), acordă îngrijiri medicale de bază, efectuând analize medicale și consultații gratuite, pe bază de voluntariat, în mediul rural.


Poţi solicita şi tu o Caravană în localitatea ta completând următorul formular: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSel3npH9EtsALq9cJIm3_zLS886aMTSwYv5P4t3WuSL1O333g/viewform

Articolul precedentAsociația Active Kids Oradea lansează proiectul ,,EDUMOVE – Antrenamente interactive pentru corp și creier destinate copiilor”
Articolul următorPiperea a înnebunit de tot! Susţine că berea caldă e la fel de bună ca berea rece…