Consiliul Județean al Elevilor Bihor, unica structură de reprezentare a celor 95.000 de elevi bihoreni, este în căutare de elevi de liceu dornici să se implice în activitatea de reprezentare a beneficiarilor primari ai educației – se arată într-un Comunicat de Presă primit la redacție.

Echipa Consiliului Județean al Elevilor Bihor are nevoie de voluntari doritori să se implice și să pună în practică demersurile și proiectele structurii, ce vizează dezvoltarea unui mediu educațional mai bun în școlile bihorene.

Orice elev de liceu poate aplica pentru unul dintre cele 6 departamente ale structurii, completând următorul formular: https://bit.ly/3gBYAcU până în data de 25 februarie, ora 23:59.

Cele 6 departamente se află în subordinea Biroului Executiv și se ocupă cu diferite zone ale educației, după cum urmează:


• Departamentul PR și comunicare este responsabil de politica de imagine a CJE BH, ocupându-se activ de facilitarea încheierii de parteneriate între acesta și alte structuri, organizații ori instituții. De asemenea, lui îi revine rolul de a asigura un contact permanent cu mass-media, oferind informații presei și totodată, elevilor.
• Departamentul „Avocatul elevului” supervizează respectarea drepturilor omului/copilului în cadrul instituțiilor de învățământ, intervenind în cazuri contrarii. De asemenea, este menit să încurajeze cooperarea, spirirtul civic și interacțiunea respectuasă, în ciuda diversităţii elevilor din perspective etnice, religioase, culturale sau de gen.
• Departamentul de cultură, educație și programe școlare se ocupă de iplementarea proiectelor sugerate de Biroul Executiv, organizând activități și proiecte cu caracter cultural, având drept public țintă elevii.
• Departamentul pentru învățământ profesional, tehnic, vocational organizează întâlniri cu membrii reprezentativi ai structurilor școlare de acest fel, identificând și soluționând problemele întâmpinate. Au rolul de a întocmi rapoarte care să aducă la cunoştinţă Biroului executiv, Adunării generale şi comisiilor din cadrul Biroului executiv al Consiliului Național al Elevilor neregulile observate.
• Departamentul pentru incluziune educațională are rolul de a purta discuții cu psihologii școlari, implementând campanii de informare cu privire la denigrarea elevilor în mediul educațional. Trebuie să asigure un cadru sigur pentru fiecare elev, realizând demersuri în vederea diminuării problemelor de denigrare și bullying în instituțiile de învățământ.
• Departamentul pentru activități sportive se ocupă de organizarea concursurilor și competițiilor sportive, îndemnând elevii și profesorii la un stil de viață sănătos.

Dacă ești de părere că te-ai potrivi să organizezi proiecte în departamentele enumerate și vrei să iei parte la procesul de îmbunătățire a sistemului educațional, alătură-te nouă! Ridică-te din bancă și fii vocea colegilor tăi!

Consiliului Județean al Elevilor Bihor

Articolul precedentMăsurile PSD pentru criza din Energie. Ciolacu: Nu poți să ajungi de la 115 lei la 700, apoi la clientul final la 2.000 de lei. Este inacceptabil
Articolul următorPrognoză meteo 21 februarie – 21 martie 2022