Programul ″Rabla pentru electrocasnice″⁣ vine cu schimbări. Oamenii nu vor mai putea să îşi cumpere televizoare, iar voucherele emise de stat, vor putea fi folosite doar 7 zile, nu 15, ca până acum.

Ghidul a fost pus în dezbatere publică, iar programul urmează să înceapă la începutul lunii mai.

Nu veţi mai putea cumpăra televizoare asta deşi în trecut au fost cele mai dorite.

George Mateescu – directorul adjunct al magazinului: „Pe primul loc au fost televizoarele, urmând aparatele frigorifice și maşinile de spălat. Televizoarele au avut un procentaj de aproape 20% din totalul produselor vândute, cu siguranță vânzările vor fi afectate, dar sperăm să compensăm pe partea de aparate de aere condiționate”.

Lorand Fulop, Administrația Fondului pentru Mediu: ”Au fost eliminate majoritatea televizoarelor vechi anii trecuți iar voucherele nu pot fi vândute, sunt nominale”.

Și termenul de utilizare a voucherelor a fost modificat. Dacă anul trecut cumpărătorii aveau la dispoziție 15 zile acum perioadă a fost redusă la 7. Astfel vor putea fi organizate mai multe sesiuni. Paşii pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a vă înscrie sunt aceiași. Participanții trebuie să își facă un cont pe site-ul Administrației Naționale pentru Mediu. Împărțirea voucherelor se va face după principiul primul venit, primul servit. Odată ce ați obținut un voucher, lucrurile se simplifică.

George Mateescu – directorul adjunct al magazinului: „Persoana se prezintă în magazin cu actul de identitate și codul de voucher obținut. Verificăm eligibilitate voucherului, urmând a finaliza vânzarea prin preluarea deșeului gratuită de la client”.

În program vor fi incluse mașinile de spălat rufe și vase, frigiderele, aparatele de aer condiționat, aspiratoarele, laptopurile și tabletele. Valoarea voucherului depinde de categoria de electrocasnice vizată. Atenţie, puteţi cumpăra ceea ce daţi la casat. Un frigider nou pentru un frigider vechi, de pildă. Excepție fac mașinile de spălat și uscătoarele de rufe, pentru care puteți da la schimb orice alt dispozitiv. Din aceeași categorie fac parte și laptopurile, pentru care puteți casa un calculator cu monitor.

Bărbat: „E o idee foarte bună să primim în schimbul produselor vechi care nu ne mai trebuie un voucher pe care putem să ne ajutăm de el să cumpărăm ceva nou și produsele vechi să nu le aruncăm așa pe oriunde. Tot la fel mi-aș lua de el, dacă dau un frigider tot un frigider că rămân fără după”.

Programul Rabla va începe pe 6 mai, cu un buget de 100 de milioane de lei. (sursa)

Articolul precedentCum l-a ironizat social democratul Olaf Scholz pe Vladimir Putin în timpul vizitei la Moscova / Diferență clară de atitudine față de cea a lui Emmanuel Macron
Articolul următorCei care au crezut că se uită la o nuntă au privit, de fapt, la un ritual mafiot!