Dacă iubiți cafeaua, există o mare probabilitate ca această băutura de dimineață să fie primul lucru la care vă gândiți când vă treziți. Dar dacă bei o ceașcă de cafea dimineața înainte de a face orice altceva, poate că ar trebui să îți regândești rutina. Potrivit unui medic, mai este ceva ce ar trebui să faci înainte de a-ți bea cafeaua. 

Consumul de cafea este bun pentru sănătate (atâta timp cât nu este încărcată cu zahăr sau îndulcitori artificiali). Iubita băutură aduce beneficii sănătății creierului și este chiar legată de o viață mai lungă dacă o bei în mod regulat. Dar, potrivit medicului Dr. Tara Scott,  care este director medical la Forum Health Akron și fondator al cabinetului medical Revitalize, există o calitate negativă a cafelei pe care mulți oameni o trec cu vederea: este deshidratantă.

Dr. Scott explică faptul că cofeina din cafea este cea care o face să fie deshidratantă. Acest lucru se datorează faptului că mărește producția de urină. Din acest motiv, spune că poate fi benefic să bei un pahar de apă dimineața, înainte de a savura o ceașcă de cafea. Cu toate acestea, ea adaugă că acest lucru nu este un lucru care a fost studiat în mod specific. Iar dacă beți cafea decofeinizată, vești bune: deoarece cafeaua decofeinizată nu are cofeină, nu este deshidratantă așa cum este cafeaua cu cofeină.

Este deosebit de important să beți apă dimineața, deoarece tocmai ați petrecut câteva ore dormind și, prin urmare, nu ați consumat deloc nimic hidratant. Faptul de a nu fi hidratat dă peste cap întregul organism. Chiar și atunci când pierderea de lichide este de doar 1 la sută din greutatea corporală, aceasta va avea un impact negativ asupra funcției creierului și a stării de spirit.  

Pe lângă consumul de apă, este important să vă spălați pe dinți dimineața, înainte de a vă bea cafeaua. În timp ce mulți băutori de cafea presupun că este mai bine să se spele pe dinți după ce își savurează ceașca pentru a preveni petele de cafea, dentiștii spun să nu așteptați.

„Spălatul pe dinți înainte de a bea cafeaua ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, astfel încât este mai greu ca petele să se lipească de dinți atunci când vă beți cafeaua”, a declarat anterior pentru Parade dentistul Dr. Jeffrey Sulitzer. Așteptând până după ce îți bei cafeaua pentru a te spăla pe dinți, expui smalțul la acid și pete și crești eroziunea smalțului.

De asemenea, pentru majoritatea oamenilor, Dr. Scott spune că cafeaua poate fi consumată pe stomacul gol fără a avea un impact negativ asupra organismului.

„Mulți oameni beau cafea neagră pe stomacul gol pentru că nu le întrerupe postul dacă fac post intermitent sau alimentație cu restricții de timp”, explică ea. Dacă așteptați până la jumătatea dimineții sau până la prânz pentru a mânca, ea spune că a bea o ceașcă de cafea ca atare este complet în regulă.

Dar nu toată lumea poate tolera bine cafeaua pe stomacul gol. Dr. Scott spune că persoanele cu reflux sau arsuri la stomac pot constata că simptomele lor se înrăutățesc și mai mult dacă beau cafea pe stomacul gol. Studiile științifice arată o legătură între consumul de cafea și arsurile la stomac, așa că, dacă arsurile la stomac sunt ceva cu care vă confruntați în mod regulat, ar putea merita să reduceți consumul de cafea în general, nu doar dimineața.

Trebuie repetat faptul că a bea cafea dimineața este un obicei sănătos și este direct legat de beneficiile pentru sănătatea dumneavoastră. Doar că nu ar trebui să fie primul lucru pe care îl faceți dimineața. Beți niște apă, spălați-vă pe dinți și apoi turnați-vă o ceașcă. În acest fel, te vei bucura de beneficiile sale fără niciun dezavantaj. (adevarul.ro)

Articolul precedentCând e așteptată prima ninsoare din această iarnă în România. Sărbătorile ar putea veni cu zăpadă la pachet
Articolul următorPrognoza meteo pentru următoarele trei zile