Reamenajarea Dealului Ciuperca a ajuns un monument al neputinței Primăriei municipiului Oradea și este dovada că realitatea bate filmele de prezentare și de propagandă – scrie printreranduri.net.

Lucrarea ar fi trebuit să fie deja terminată, conform estimărilor lansate de conducerea Primăriei, doar că, nici de data aceasta, socoteala edililor nu se potrivește cu realitatea terenului. Pentru că Dealul Ciuperca are nevoie de o supra-consolidare pentru a evita orice risc.

Pilonii forați deja în panta dealului, pe două rânduri, precum și cei metalici prevăzuți a fi plantați, nu sunt suficienți pentru a garanta că nu vor mai surveni alunecări de teren precum cel din Noiembrie 2016, atunci când, din cauza unui proiect gândit și executat superficial, dealul a luat-o la vale, producând un adevărat dezastru.

Experții geotehnici au cerut Primăriei Oradea să completeze structura de rezistență a dealului cu încă 10 piloți forați din beton. Asta pe lângă cei care figurau deja în contractul de refacere. Alți bani, altă distracție plătită din banii orădenilor pentru că vinovații pentru dezastrul din 2016 nu doar că nu au plătit nici până în ziua de azi, dar unii au fost ”premiați” cu noi contracte cu primăria!

Dar, așa se întâmplă la Oradea, orașul care se conduce după manualele de administrație publică! La noi primăria aplică principiul ”noi muncim, nu gânndim”. Și pe urmă dă explicații și plătește facturi umflate! Nu e nici prima și nici ultima oară! Necesitatea acestor noi lucrări la Dealul Ciuperca arată că proiectul inițial (cel care a dus la prăbușirea dealului în 2016) a fost unul strict electoral! A fost prost gândit și prost executat, doar pentru ca edilii PNL să aibă cu ce să se laude timp de nici un an.

Apropo de situația acestui simbol al orașului și al incompetenței primăriei peneliste, știți care e diferența dintre iluzia vândută de Primărie și realitate? Câteva milioane de euro (vreo 2,5 milioane) îngropate în pământ. În deal. La propriu. (printreranduri.net)

Articolul precedentNoi zboruri internaționale. Direct la Frankfurt!
Articolul următorGala premiilor Oscar în imagini. Vedetele au defilat iarăși pe covorul roșu