În primăvara lui 2019, președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan cerea conducerii UDMR-PSD-ALDE a Consiliului Județean înlocuirea „politrucilor” din Consiliul de Administrație (CA) de la Aeroportul din Oradea cu specialiști, scrie printreranduri.net. Argumentul său era că membrii CA încasează indemnizații grase, dar nu sunt în stare să aducă la Oradea curse externe.

Peste 1 an, ALDE își trăda aliații și bătea palma cu PNL, schimbând majoritatea din Consiliul Județean Bihor. Astfel, Bolojan și-a văzut îndeplinit visul: a preluat controlul total al Aeroportului și a reușit să-și impună „specialiștii” în CA.

În toamna lui 2020, Bolojan ajunge chiar președinte al Consiliului Județean. În ciuda înțelegerii (de 1 milion de euro) încheiate cu Ryanair, Oradea rămâne însă tot cu ZERO curse aeriene. Motivul: pandemia. Asta în ciuda faptului că alte orașe din zonă – Debrecen, Cluj-Napoca, Timișoara – nu au nicio problemă în acest sens. Acolo, companiile aeriene anunță noi și noi destinații externe. De exemplu, de la Cluj doar în ultima lună s-au anunțat curse noi către Maroc, Irlanda, Portugalia, etc. Stau să mă întreb: numai la Oradea e COVID-19, la Cluj nu?

În februarie 2021, președintele Bolojan renunță la indicatorii de performanță ai „specialiștilor” săi de la Aeroport (acuzând pandemia), dar continuă să le plătească indemnizațiile de ședință. În ciuda faptului că nici acum, de la Oradea, nu zboară decât berzele în curse externe.

Ceea ce a fost o problemă în 2019 pentru liderul și vizionarul Opoziției locale devine acum o normalitate pentru președintele noilor politruci de la Aeroport.

Ipocrizie, dublu standard sau minciună. Numiți-o cum vreți. Sau puteți folosi chiar exprimarea lui Ilie Bolojan: o formă grețoasă de a face administrație.

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentCovid în Bihor. Mai mulți infectați decât vindecați. Vaccinarea merge greu
Articolul următorNoua tulpină de COVID circulă în toate judeţele României!