Grupul PNL din Consiliul Județean Bihor a făcut, și de această dată, cele 6 propuneri pentru Consiliul de Administrație provizioriu al Regiei Autonome Aeroport Oradea. „Răcaru Gheorghe, reprezentantul Primăriei Oradea și totodată, președinte al CA, Jidav Tudor, reprezentantul Consiliului Județean Bihor, Horga Răzvan, reprezentantul marilor operatori din turism, Popuș Dan, reprezentant al companiilor care își desfac produsele pe piețele externe, Pop Alexandru, reprezentant al marilor operatori din zona comerț, Vîlceanu Dan, jurist”, a precizat consilierul Călin Grațian Gal. Celor 6 li se va alătura reprezentantul Ministerului Finanțelor Publice. 

Propunerile grupului PNL au întrunit 24 de voturi pentru și 10 împotrivă.

„Scopul principal al Consiliului de Administrație interimar este să organizeze concursul pentru CA definitiv, pentru următorii patru ani, la rândul său, singurul care poate organiza concurs pentru postul de director, care să exercite funcția tot pe 4 ani, pe durata mandatului CA. Vom vota noul consiliu de administrație provizoriu, însă trebuie să le trecem la îndatoriri ca în maximum 6 luni să organizeze concurs pentru CA definitiv, altfel ne vom afla în situația ca peste 6 luni să votăm, din nou, un consiliu interimar”, a spus vicepreședintele Ioan Mang. „Este pertinent și perfect legal acest amendament”, a precizat Carmen Soltănel, secretarul județului. Supus la vot, amendamentul a trecut cu unanimitate de voturi.

Proiectul de hotărâre privind numirea Consiliului de Administrației provizoriu a primit 33 de voturi pentru. Durata mandatelor provizorii este de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire până la maximum 6 luni. (sursa)

Articolul precedentPNL nu se descurcă singur: încearcă să racoleze tot mai mulți primari PSD
Articolul următorFlorian Bodog la Hotnews.ro – Tinerii nu mai vor praf în ochi, ci oportunități reale