Ministerul Sănătății a lansat, la 1 mai, o licitație în valoare de peste 13 milioane lei pentru medicamente, echipamente de protecție și izolete. Cu licitația lansată abia vineri, ofertele trebuiau depuse până astăzi la ora 16.00 scrie Libertatea. În plus, în lotul de dezinfectanți supuși licitației, firmelor li se cere să aibă și alcool sanitar și substanțe dezinfectante, ceea ce, potrivit unor surse ale ziarului, ”conduce direct la portofoliul unei firme din București”.

O sursă a ziarului, care a lucrat în domeniul achizițiilor publice, ne-a scris pentru a ne atrage atenția că descrierea vizierelor, așa cum apare ea în caietul de sarcini, este copiată după descrierea aceluiași produs comercializat pe eMag de către firma Izopol SRL: “Nu vă faceți griji, nu este cu dedicație”, spune, ironic, specialistul. 

Descrierea măștilor este preluată tot de pe site-ul eMag, iar autorii caietului de sarcini de la Ministerul Sănătății au modificat pe alocuri, fără a corecta însă și greșelile de scriere.  Sursa Libertatea atrage atenția și cu privire la termenul scurt – de la 1 mai la 4 mai – pentru pregătirea dosarului de licitație. “Pe mine m-a frapat faptul că prin aceste specificații se restrânge accesul altor fabricanți/distribuitori la această licitație. Mai mult, pentru a face un dosar de licitație complet și corect este nevoie de câteva zile bune, în niciun caz de un weekend”, spune omul. 

Citeşte întreaga ştire: Ministerul Sănătății a lansat o licitație de materiale sanitare de vineri până luni și a copiat cu tot cu greșeli de scriere din prezentările de pe eMag ale firmelor favorite

Articolul precedentCe înseamnă STAREA DE ALERTĂ care va fi declarată din 15 mai?
Articolul următor‘Ticăloşii de la PNL au lăsat să plece la export’ un medicament de care depinde viaţa multor români