ZF.ro a lansat recent Atlasul de business al României, ediţia a doua. Proiectul cuprinde 50 de hărţi care oferă imaginea economiei de astăzi.

În ultimii 15 ani, ZF a identificat 50 de fabrici mari care şi-au sistat activitatea din România, multe dintre companiile din spate optând pentru mutarea producţiei, fie tot pe plaiuri mioritice, dar în alte unităţi, fie peste hotare. Există însă şi câteva exemple de falimente care au condus la închiderea acestor businessuri pentru care nu s-a găsit astfel nicio soluţie pentru a putea supravieţui.

Fabricile selectate de ZF, care înainte de a trage obloanele adunau împreună peste 16.000 de salariaţi, provin din domenii diverse, de la industria alimentară la cea textilă şi de îmbrăcăminte şi de la producţia de materiale de construcţii la cea de componente auto.

Cu siguranţă numărul închiderilor de fabrici e mult mai mare, însă ZF a ales o serie de exemple reprezentative. (Cristina Roșca)

Două dintre exemplele selectate sunt din Bihor. Este vorba despre ARA Shoes, care avea peste 1.000 de angajați și Pfeifer&Langen, cu peste 200 de angajați.

504186978
Articolul precedentO asociere de constructori români, desemnată să realizeze lucrările la secțiunea Chiribiș-Biharia a Autostrăzii Transilvania. În cât timp vor fi gata lucrările
Articolul următorIoan Mang: Disfuncționalitățile din piața de energie trebuie urgent corectate în favoarea consumatorilor!