În urma votului de ieri din Consiliul Județean Bihor — în care doi consilieri aleși pe listele PSD au votat împotriva deciziei partidului de a sprijini demersul locuitorilor din Cheriu afectați de încăpățânarea lui Ilie Bolojan de a trece un drum cu doar două benzi, denumit pompos inel metropolitan​, peste curțile și grădinile oamenilor situate toate în intravilanul localității — conducerea organizației se va reuni luni pentru a decide sancționarea politică a celor doi.

Surse din PSD spun că aceasta pare a fi de fapt noua strategie a celor care vor să acapareze organizația județeană – aceea de a nu i se mai opune cu nimic lui Ilie Bolojan. Practic, spun aceștia, s-ar dori ca PSD Bihor să devină o anexă a PNL.

Contactat de BihorNews.ro, președintele PSD Bihor, deputatul Ioan Mang, a declarat la rândul său că demersul celor doi decredibilizează PSD, iar conducerea organizației va lua împreună măsurile cuvenite pentru a putea în cel mai scurt timp să recâștige încrederea cetățenilor care, pe bună dreptate, se simt dezamăgiți și trădați de către cei doi consilieri județeni ai PSD.

De remarcat faptul că o simplă modificare a traseului viitorului drum, de doar câteva sute de metri, ar fi evitat situația creată și mai ales ar fi evitat intravilanul localității, doar că Ilie Bolojan a refuzat acest lucru, susținând că orice modificare pune proiectul în pericol, el fiind finanțat în parte din fonduri UE. Într-o situație aproape identică însă, așa cum este joncțiunea dintre viitorul drum care va lega Oradea de Arad și autostrada spre Ungaria, Ilie Bolojan nu a avut nicio problemă, nici măcar morală, de a anunța public modificări de proiect deși acesta va fi de asemenea finanțat parțial prin fonduri UE. 

Articolul precedentKira Hagi, actriță într-un film despre viața lui George Enescu. Ce rol va juca
Articolul următorVremea se schimbă radical în perioada următoare! Prognoza meteo pentru luna octombrie