Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat că va face „spectacol” marți, în Parlamentul României, cu ocazia discursului pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski urmează să-l susțină în fața plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților.

„Mâine avem spectacol în Parlament. Vă anunț de acum”, a anunțat Șoșoacă luni, într-o înregistrare postată pe Facebook.

Într-o altă postare, publicată marți pe Facebook, Diana Șoșoacă l-a întrebat direct pe președintele ucrainean Zelenski: „Zele, ai curaj să te întâlnești cu mine? Am o scrisoare să îți dau!”

Zelenski are în programul de marți inclusiv susținerea unui discurs în fața plenului reunit al Parlamentului României.

Surse parlamentare au declarat pentru news.ro, că intervenția președintelui ucrainean a fost anulată, motivul ținând de „eventuale perturbări ale discursului”.

Senatoarea Diana Șoșoacă este o susținătoare deschisă a Federației Ruse. (sursa)


UPDATE – Discursul lui Zelenski în fața camerelor reunite ale Parlamentului a fost anulat.

Acesta nu se va mai adresa parlamentarilor români din cauza faptului că există riscul ca senatori și deputați ai partidelor extremiste să profite de moment pentru a face scandal în Parlament, conform unor surse.


Liderul de la Kiev a precizat că nu a venit pregătit să susțină un astfel de discurs.

Inițial, un jurnalist l-a întrebat pe Klaus Iohannis care este motivul pentru care discursul lui Zelenski în Parlament a fost anulat.”Agenda preşedintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegaţii şi comunicată public. Atât pot să spun la asta”, a răspuns șeful statului.

Ulterior, președintele Ucrainei i-a spus jurnalistului că ar trebuie să îl întrebe pe el despre acest lucru.

”De ce nu m-aţi întrebat pe mine despre Parlament? Aţi vorbit cu preşedintele Iohannis despre mine, mă puteți întreba pe mine”, a spus liderul de la Kiev.

El a adăugat, zâmbind: ”Cred că înţelegeţi că nu am o problemă cu discursurile, în orice ţară, cu tot respectul meu. Desigur, am venit să vizitez românii şi să vorbesc chestiuni strategice cu preşedintele Iohannis. De asemenea, să mă întâlnesc cu premierul şi cu şefii celor două Camere, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Nu sunt pregătit să o fac. Dar data viitoare vă asigur că voi veni şi voi susţine un discurs cu toată plăcerea”, a replicat Zelenski. (ziare.com)

Articolul precedentCu sprijinul Ministerului Sănătății, Ambulanța Bihor devine prima din țară dotată cu o centrală cu panouri fotovoltaice
Articolul următorRomânia, în continuare ‘campioană’ la tragedii pe şosele. Locul 1 în UE la numărul de morți în accidente rutiere